Categorieën

Service

Ome Cor naar Schiedam

Ome Cor naar Schiedam
Uit

Ome Cor naar Schiedam

  • Redactie
  • 21-01-2023
  • Uit

SCHIEDAM - Ome Cor komt naar Schiedam. En gaat daar voor een hoop plezier zorgen. 
 
Dat is in ieder geval de overtuiging van de producenten van de film, Martin van Waardenberg (die ook de titelrol voor rekening neemt) en Peter Verhage. Woensdag en zondag (29 januari) draait de rolprent bij Pathé in Schiedam.

Ome Cor werd gemaakt als 'Rotterdamse film' voor vertoning via de streamingdiensten. Maar haalde onverwacht toch dus de bioscopen. De film vertelt het verhaal van Cor, een oud-havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien: uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen?

De film gaat volgens de makers over een vader-dochter relatie. Na het overlijden van zijn vrouw, blijft ome Cor achter met hun enige dochter Carola. Ome Cor heeft duidelijk andere verwachtingen van het verloop van hun gezamenlijke leven dan zijn dochter zelf.

Overigens: 45 spelers (noem een naam van iemand die de afgelopen jaren met regelmaat op tv te zien was en er is een flinke kan dat hij of zij meedoet) boden hun diensten gratis aan. Een deel van de opbrengst van de film gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.