Categorie├źn

Service

Ondersteuningspunten Corona check-app duiken op

Ondersteuningspunten Corona check-app duiken op
Nieuws

Ondersteuningspunten Corona check-app duiken op

  • Redactie
  • 28-09-2021
  • Nieuws
Ondersteuningspunten Corona check-app duiken op

Ook Theater aan de Schie biedt een ondersteuningspunt; foto: Theater aan de Schie


SCHIEDAM - Schiedammers die hulp nodig hebben bij de Corona check-app of een papieren Coronatoegangsbewijs, kunnen op diverse plekken in de stad terecht.

Sinds zaterdag heeft iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een Coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of bioscoop. Wie het nog lastig vindt, kan gratis terecht bij de Bibliotheek Schiedam voor meer informatie. Daar kunnen eenvoudige vragen over de app iedere dag gesteld worden bij de servicebalie in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Is de vraag complexer, dan kunnen mensen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 –tot 12.00 uur en op dinsdagavond van 17.30 tot 20.00 uur voor extra hulp terecht in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Denk hierbij aan een DigiD aanvragen, maar ook voor printen van een Ccoronatoegangsbewijs.

Ook Theater aan de Schie biedt een ondersteuningspunt, sinds vandaag. Wie het Coronatoegangsbewijs nodig heeft voor bijvoorbeeld eenbezoek aan een theatervoorstelling en hulp nodig heeft, kan van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur terecht in de foyer van Theater aan de Schie voor ondersteuning. In de theaterfoyer staat een medewerker klaar om de benodigde hulp aan te bieden. Directeur Rob Roos over de keuze om ondersteuningspunt te worden: “In de praktijk merken we dat niet iedereen toegang heeft tot de Corona check-app of mensen vinden het lastig om het te regelen. Daarom hebben we direct een hulpteam in het leven geroepen."