Categorieën

Service

Onderzoek naar haalbaarheid nieuwbouw scholen

Onderzoek naar haalbaarheid nieuwbouw scholen
Onderwijs

Onderzoek naar haalbaarheid nieuwbouw scholen

  • Redactie
  • 26-04-2024
  • Onderwijs
Onderzoek naar haalbaarheid nieuwbouw scholen

Wethouder Cemil Kahramanoğlu (r) tracteert betrokkenen op gebak; foto: gemeente Schiedam/Dennis Wisse


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam gaat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de mogelijkheid om twee nieuwe onderkomens voor basisscholen te realiseren. Deze zouden gecombineerd moeten worden met woningen.

De panden van de basisscholen Loep en El Furkan van Primo en SIC voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd, zo is geconcludeerd. Al langer zijn de schoolbesturen in overleg met de gemeente over nieuwe schoolgebouwen.

Met het onderzoek naar de mogelijkheden voor nieuwe panden aan de Eduard van Beinumlaan, gecombineerd met woningbouw, wordt nu een nieuwe stap gezet in het proces naar nieuwe schoolgebouwen. Daarbij wordt gekeken naar combinaties van scholen, kinderopvang, woningbouw en eventueel maatschappelijke voorzieningen en een gymzaal.

De nieuwe onderkomens moeten duurzamer worden, stelt verantwoordelijk wethouder Cemil Kahramanoğlu. “De schoolgebouwen worden aangesloten op het warmtenet en ze worden volgens de nieuwste standaard gebouwd, waarbij rekening wordt gehouden met duurzame oplossingen.” om stil te staan bij dit heugelijke feit. Daarop trakteerde Kahramanoğlu op gebak. “Het is fijn dat we verder kunnen werken aan nieuwe scholen.”