Categorieën

Service

Ontmoet de kunstenaars uit Spirituele Urgentie

Ontmoet de kunstenaars uit Spirituele Urgentie
Uit

Ontmoet de kunstenaars uit Spirituele Urgentie

  • Advertentie
  • 16-01-2023
  • Uit
Ontmoet de kunstenaars uit Spirituele Urgentie

SCHIEDAM - Je kunt natuurlijk alleen of met een vriend(in) kunst kijken, maar hoe leuk is het om de kunstenaar zelf te horen praten over het werk. Hoe werd het gemaakt? Waar kwam de inspiratie vandaan? Kom meer te weten tijdens deze extra uitgebreide editie van Ontmoet & Groet, een gesprek met kunstenaars uit de tentoonstelling Spirituele Urgentie in het Stedelijk Museum Schiedam. Op zondag 5 februari zijn Marlou Fernanda, Jerrold Saija en Julie de Ruijter & Beer van Geer van Studio Poca te gast voor een intiem gesprek op zaal.

Over de kunstenaars en hun werk

​Marlou Fernanda laat in de tentoonstelling Spirituele Urgentie haar werk The Healing In The Breaking (2022) zien. Met deze installatie wil Fernanda ter plekke een gevoel van gezamenlijkheid oproepen. Ze nodigt bezoekers uit om op een traanvormig papier een wens achter te laten. In het werk Ancestral Download (2021) zoekt Jerrold Saija via zang en gesprek contact met zijn voorouders. Ook klinkt in de tentoonstellingszaal een lied dat zijn oma vaak zong. Julie de Ruijter en Beer van Geer van Studio Poca tonen het werk Totem (2021). Deze installatie bestaat uit een rituele cirkel van totems, symbolische objecten gemaakt uit de data van de hartritmes van zestien verschillende personen.

Over de tentoonstelling

​Spirituele Urgentie biedt een podium aan jonge, interdisciplinaire kunstenaars die aan de hand van vier thema’s laten zien waarom spiritualiteit onmisbaar is bij hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling, alsook bij het navigeren in de complexe wereld van nu. Ze staan daarmee in een lange traditie van kunstenaars, zoals Kandinsky en Yves Klein, die zich verbinden met het spirituele. De tentoonstelling toont actuele kunst van binnen en buiten de institutionele kunstwereld en maakt daarbij soms een uitstapje naar bekende kunstenaars uit het verleden.

Dit wil je weten

De eerste Ontmoet & Groet start op zondag 5 februari om 14.00 uur. Om 17.00 uur is Ontmoet & Groet afgelopen. Het is mogelijk om bij een Ontmoet & Groet aanwezig te zijn maar je kunt ook meerdere gesprekken bijwonen.

14.00 uur | Studio Poca – Julie de Ruijter en Beer van Geer
​15.00 uur | Jerrold Saija
​16.00 uur | Marlou Fernanda

Ontmoet & Groet kost € 2,50,- exclusief museumentree. Aanmelden is verplicht via de website. Het aantal plaatsen is beperkt. De voertaal is Nederlands.

​Bezoek voor meer informatie onze website.

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →