Categorieën

Service

'We ontmoeten u graag tijdens de Week van het Geluk'

'We ontmoeten u graag tijdens de Week van het Geluk'
Gezond

'We ontmoeten u graag tijdens de Week van het Geluk'

  • Advertorial
  • 25-09-2023
  • Gezond
'We ontmoeten u graag tijdens de Week van het Geluk'


SCHIEDAM - Tijdens de Week van het Geluk van 28 september t/m 7 oktober nodigen (vrijwilligers)organisaties die zich bezighouden met ontmoeting (mede)Schiedammers uit om kennis te komen maken. De ontmoetingsplekken openen hun deuren en ook op straat zijn (vrijwilligers)organisaties aanwezig om met u in gesprek te gaan. Ze horen graag wat voor u belangrijk is en hoe we u daarmee kunnen ondersteunen.

Tijdens de Week van het Geluk, de Schiedamse versie van ‘Een tegen Eenzaamheid’, wordt er in alle wijken aandacht besteed aan geluk een eenzaamheid. De signalen die deze week worden gedeeld en de gesprekken die worden gevoerd, vormen inspiratie voor de (vrijwilligers)organisaties. Om te blijven doen wat ze al doen en waar gedeelde behoeftes en talenten worden ontdekt, proberen samen nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Welkom in eigen wijk
De wijken zijn plekken waar mensen samen dingen kunnen ondernemen, elkaar beter leren kennen en de leefomgeving mooier maken. De wijk is wat de inwoners ervan maken. Met elkaar, met ondernemers, maatschappelijke organisaties. Elke dag van de week bouwen we aan een gezamenlijke plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Waar iedereen graag is. Gelijk, gelijkgestemd en toch heel verschillend. Tijdens De Week van het Geluk doen (vrijwilligers)organisaties net iets extra’s om Schiedammers uit te nodigen op de ontmoetingsplekken in hun omgeving, mee te doen en zich welkom te voelen. Overal op een manier die passend is bij de situatie, plek en deelnemers.

Zo kunt u in Schiedam-West terecht bij de Buurtvrouw en in De Erker voor creatieve ontmoetingen met een vleugje geluk en een buurtbakkie. In Groenoord staat de week in het teken van verbinding door het delen van verhalen en ervaringen tussen wijkbewoners. Denk ook eens aan uw buurman of buurvrouw en nodig ze uit om mee te komen naar activiteiten in de wijk. In Zuid bent u welkom voor een kop koffie of een muzikale high tea. Kijk voor deze en de andere activiteiten in de andere wijken op Schiedammersmakengeluk.nl.

Iedereen is welkom
Er zijn zoveel verschillende oorzaken waardoor mensen zich eenzaam kunnen voelen. Je anders voelen vanwege je afkomst, beperking, afwijkende mening of seksuele geaardheid kunnen aanleiding geven tot eenzamen gevoelens. Daarom organiseren we elk jaar de Week van het Geluk in alle wijken van Schiedam. Want het blijft belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven en er met elkaar voor te zorgen dat iedereen mee kan blijven doen. Er zijn prachtige plekken in Schiedam om elkaar te ontmoeten, maar niet iedereen weet die plekken te vinden. Daarbij vinden veel mensen het lastig om ergens alleen naar toe te gaan.

Start de Week van het Geluk in Groenoord
De aftrap van de Week van het Geluk is op donderdag 28 september om 14.00 bij het Zimmertje, Louis Zimmermannplein 55a in Schiedam-Groenoord. Wethouder Petra Zwang is daar aanwezig bij de start van de informatiemarkt, waar verschillende organisaties die actief zijn in de wijk zich presenteren. Wijkbewoners hebben zo een mooi overzicht van wat er allemaal in hun wijk gebeurt en kunnen zich inschrijven voor activiteiten of afspraken maken.

Muzikale Geluksmomentjes
Samen genieten van muziek is een mooie manier om elkaar te ontmoeten. Tijdens de Week van het Geluk zijn Troubadours van Schiedam samen met (vrijwilligers)organisaties aanwezig in een aantal winkelstraten, zoals de Nolenslaan, Hof van Spaland en de Groenelaan. Troubadours van Schiedam zijn Schiedamse muzikanten die graag hun talenten inzetten in hun eigen stad. Iedereen is welkom om te komen kijken en mee te doen en met (vrijwilligers)organisaties in gesprek te gaan over wat voor u belangrijk is.

Informatie over de Week van het Geluk
Op de website Schiedammersmakengeluk.nl staat informatie over de Week van het Geluk en wat er allemaal te doen is in de wijken van Schiedam. Verder zijn er in de wijken posters en flyers beschikbaar met wat er allemaal te doen is.