Categorieën

Service

Ontsnapte tbs'er maakte slachtoffer in Schiedam

Ontsnapte tbs'er maakte slachtoffer in Schiedam
Nieuws

Ontsnapte tbs'er maakte slachtoffer in Schiedam

  • Redactie
  • 01-12-2022
  • Nieuws
Ontsnapte tbs'er maakte slachtoffer in Schiedam

Rechtbanktekening van M.


SCHIEDAM - De 31-jarige tbs’er die gisteren ontsnapte en in Soest en een 27-jarige vrouw neerstak in Soest, heeft Schiedamse antecedenten. Hij woonde in Schiedam en hij maakte eerder een Schiedams slachtoffer.

Dat laatste meldt de Telegraaf. De doorgaans goed ingevoerde krant stelt dat de ontsnapte tbs'er Kendrick M. is. Hij werd tot negen jaar cel en tbs veroordeeld voor doodslag op Marigret Fullinck in februari 2012. De jonge vrouw woonde enige tijd samen met hem in Schiedam. 

Het lichaam van de vrouw die niet ouder dan twintig jaar werd, werd gevonden in de Vliet in Rijswijk. Het was een camerateam van het opsporingsprogramma Team West dat haar lichaam in het water vond, in een drijvende koffer. M. was haar ex-vriend; de student woonde toen in Schiedam-Oost.

Marigret Fullinck werd in februari 2012 als vermist opgegeven. Ze had na meerdere ruzies haar vriend verlaten, trok bij haar vader in maar kreeg daarna toch weer contact met M. Haar familie maakt melding van aanwijzingen voor haar mishandeling. De blauwe plekken, die ze soms had, weet ze aan onschuldige ongelukjes. Vader Fullinck zocht M. na de vondst van het lichaam van zijn dochter op in Schiedam-Oost en gooide daar een ruit in.
 
De Telegraaf weet nog een ander opmerkelijk feit op te brengen: M. is een neef van de eerder dit jaar ontsnapte Sherwin W. Die is nog altijd voorvluchtig, nadat hij uit tbs-instelling de Pompekliniek in Nijmegen verdween. Dat deed hij volgens de politie samen met Luciano D. en een handlanger die een gat in een hek knipte. D. werd snel opgepakt.

M. verbleef eerst in de Kijvelanden in Poortugaal en sinds 2019 in de Pompekliniek; woensdagochtend mocht hij onder begeleiding op verlof. Hij wist rond het middaguur te ontsnappen aan zijn begeleider en kreeg een lift naar Soest. Daar stak hij een vrouw neer, die daarmee zwaargewond raakte. Haar toestand is stabiel. M. werd in de loop van de middag aangehouden in Bergschenhoek.

112Maasmedia meldt dat de politie in Vlaardingen gisteren 'extra alert' was, omdat 'een gevaarlijke ontsnapte tbs’er mogelijk drie ex-vrouwen ging opzoeken in Vlaardingen’. Het nieuwsmedium baseert zich op 'goed ingevoerde bronnen binnen een veiligheidsdienst'.

PS. De artikel is na eerste plaatsing aangepast.