Categorieën

Service

Oost (s)Maakt, dat wel natuurlijk!

Oost (s)Maakt, dat wel natuurlijk!
Wonen

Oost (s)Maakt, dat wel natuurlijk!

  • Redactie
  • 05-09-2016
  • Wonen
Oost (s)Maakt, dat wel natuurlijk!
SCHIEDAM - Inwoners van Schiedam-Oost organiseren zaterdag een festival, voor inwoners van hun wijk. In middag en vroege avond is er een uitgebreid programma met muziek en eten. Oost (s)Maakt wil bewijzen hoe veel talent er in Schiedam-Oost woont: als het gaat om muziek, zang en dans, en ook in het koken.

Plaats van handeling is het Stoompie, tegenover het complex Marconihove, aan de Swammerdamsingel/Marconiweg. Na de opening om half vijf zal presentatrice Anne Rats de deelnemers leiden langs een programme met poppentheater Aap van Poot, zang van de Blues Opa en Geluid uit Zuid, Kizzy en Dutch Blender, tromgeroffel van ieder die wel, dans door kinderen van de Sint-Janschool en ook een Pools geluid.

Oost (s)Maakt is de finale van een hele week met activiteiten. Wijkbewoners Eva Hamers, Ether Pieterse en Awé Krijger vangen vandaag hun strijd tegen de hondenpoep aan. Als ‘Poofighters’ zijn ze elke middag actief in Oost met activiteiten voor hondenbezitters en andere (jonge) Oosterlingen. 'Omdat het altijd schoner kan'.

Zaterdag opent om half drie ook de Mobiele Buurtpost van De Buren van Oost. Een initiatief van buurtbewoner Mary Brokken. Een ontmoetingsplaats voor alle Oosterlingen, een plek om samen goede dingen te doen voor en met de wijk.

De Poofighters en de organisatoren van Oost (s)Maakt zijn lid van Creatief Ondernemend Oost: wijkbewoners of werkers in de wijk met vooral creatieve beroepen. Zij werken samen aan opdrachten, binnen en buiten de wijk. Zo willen ze de samenhang in de wijk versterken.