Categorieën

Service

Op de rails zetten

Op de rails zetten
Nieuws

Op de rails zetten

  • Advertorial
  • 13-03-2024
  • Nieuws
Op de rails zetten

Het waren leerzame momenten; foto: Petje Af Waterweg

VLAARDINGEN - Dit blok werden de kinderen van Schiedam en Vlaardingen van Petje Af Waterweg geïnspireerd door alles wat op en rondom de spoorwegen gebeurt.

In Schiedam kwam Deborah Boegheim langs van Scheepvaart en Transport College (STC). Ze vertelde wat haar ervaringen als machinist waren en over wat je kan leren bij het STC. Ze deed een examenonderdeel met de kinderen waar veiligheid een grote rol speelt. Dit gebeurde met Lego! Met de ruggen tegen elkaar gaf één kind instructies vanuit de handleiding aan het andere kind, die het Lego model moest bouwen.

In Vlaardingen kwam Laszlo Hlavaj langs van de Deutsche Bahn (DB). Dit is het grootste railtransportbedrijf van Nederland en verbindt de Nederlandse zeehavens en industrie met het Europese achterland. Hij vertelde alles over de goederen treinen en over zijn werkzaamheden toen hij nog machinist was.

Zondag gingen beide groepen op bezoek bij Centraal Station (CS) Rotterdam dat vandaag tien jaar bestaat. Mirjam Schokker en collega’s van de NS Stations vingen de groepen op na hun treinreisje naar het CS. De kinderen werd uitgelegd hoe ze aan de kleur kleding konden zien wie wat voor werk doet bij de NS. Ze kregen een rondleiding door het station naar onder meer de kelders en zagen waar de machinisten in de trein zitten. Ze konden ook nog even (na)genieten van de festiviteiten die op het CS plaatsvonden in verband met het tienjarig bestaan.

Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Aanzet →