Categorieën

Service

Op leven en dood hield zij haar hoofd koel

Op leven en dood hield zij haar hoofd koel
Nieuws

Op leven en dood hield zij haar hoofd koel

  • Redactie
  • 25-07-2023
  • Nieuws
Op leven en dood hield zij haar hoofd koel

Wijkagent Roy van den Berg bracht de vader van James naar zijn vrouw en zoon; later werd hij door het gezin uitgenodigd om appeltaart te eten, als dank voor de hulp. Van den Berg: "Maar eerlijk is eerlijk: de echte credits in deze verschrikkelijke nachtmerrie zijn voor de moeder die letterlijk het leven van haar zoontje gered heeft!"


SCHIEDAM - Wat haar nog het meest bijblijft is de ervaring dat ze het hoofd koel kon houden terwijl iets verschrikkelijks dreigde: Melissa van Dijk reanimeerde haar zoontje James en redde zo zijn leven. En dat is natuurlijk ook iets dat ze nooit zal vergeten. 

 "Omdat ik twaalf jaar in de zorg heb gewerkt, wist ik precies wat de stappen zijn, zelfs op dat moment had ik ze in m'n hoofd. Daardoor kon ik ondanks de paniek handelen en de emotie uitschakelen."  

Melissa van Dijk wandelde begin deze maand in het buitengebied van Kethel toen James, vier maanden oud, stopte met ademen. Dankzij haar kennis en ervaring leeft haar zoon nog. Zij wil daarom andere ouders waarschuwen en adviseert voorzorgsmaatregelen te nemen: "Als ik niet kon reanimeren, had het heel anders kunnen aflopen", zegt ze tegen RTL Nieuws. "Na anderhalve minuut reanimeren, zag ik hem weer ademen. Dat was zo'n enorme opluchting." De hulpdiensten namen het later van haar over. 

Met James gaat het goed. Hij lag voor observatie een paar dagen in het ziekenhuis en heeft diverse onderzoeken ondergaan. Daar zijn geen afwijkingen ontdekt. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk, zegt zijn moeder. "Omdat hij verkouden was, kan het zijn dat hij is gestikt in zijn eigen slijm. Hij gaf ook slijm over toen hij bijkwam."

Zie ook dit artikel. Voor het verhaal van RTL over Melissa en haar zoontje, lees hier. Politieman Roy van den Berg deed zijn verhaal eerder al op sociale media, zie hier.