Categorieën

Service

Open dagen stadstuinieren en kindermiddagen

Open dagen stadstuinieren en kindermiddagen
Uit

Open dagen stadstuinieren en kindermiddagen

  • Redactie
  • 11-07-2015
  • Uit
Open dagen stadstuinieren en kindermiddagen
SCHIEDAM -  Op de locaties Landvreugd, Vijfsluizen en Wibautplein verbouwen vrijwilligers groente voor aanvulling op de pakketten van de Voedselbank in Schiedam. Op open dagen kun je zien wat dat inhoudt. Op het Wibautplein worden bovendien kinderactiviteiten gehouden.

Stichting Stadstuinieren Voedselbank Schiedam wil laten zien waar de stichting mee bezig is tijdens een open dag. “We kunnen best nog een aantal vrijwilligers gebruiken. Hiervoor hoeft u geen tuinder te zijn. Als u niet kunt helpen maar toch gewoon eens wilt komen kijken, bent u uiteraard ook van harte welkom. Belangstelling wordt zeker op prijs gesteld”, aldus de organisatie.

De open dag wordt komende zaterdag van tien tot vier uur gehouden op de locaties:
Boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel.
Volkstuincomplex Vijfsluizen, langs de Poldervaart vlak bij de resten van het oude stoomgemaal.

Op de derde locatie, aan het Wibautplein, wordt aanstaande maandagmiddag een kindermiddag gehouden van een tot half vier. Dan is er tegelijkertijd voor volwassenen een ‘open middag’ om daar kennis te maken met het ‘Voedselbank Tuinieren’ (van een tot drie).

De kindermiddag heeft als thema ‘circus’, met als activiteiten masker maken, schminken, circusacts leren van artiesten. Uitvoering in een grote circustent met muziek
Volgende kindermiddagen zijn er op dezelfde tijden op 20 juli met ‘(suiker)feest op het Wibautplein’ en op 27 juli met ‘natuurlijk Wibaut , creatief met plastic!’.            

Telefonische informatie bij Joke de Haan-Klaassen (06 - 25 187 445), Gert Rijnberk (06 - 30 162 710) of Joke Gaasbeek (06 - 50 264 289)