Categorie├źn

Service

Opening Horeca & Food Plaza bij Lentiz | Life College

Opening Horeca & Food Plaza bij Lentiz | Life College
Onderwijs

Opening Horeca & Food Plaza bij Lentiz | Life College

  • Advertorial
  • 19-01-2022
  • Onderwijs
Opening Horeca & Food Plaza bij Lentiz | Life College

SCHIEDAM - Wethouder Onderwijs, mevrouw P. van Aaken, heeft op feestelijke wijze de vmbo Horeca & Food Plaza van Lentiz | Life College geopend.

Eerder werden al de Techno Plaza en Zorg & Welzijn Plaza bij Life College gelanceerd. Alliantiepartners uit het beroepenveld in de regio verbinden zich aan de plaza’s, waardoor de leerlingen in een praktijkomgeving op hun toekomst worden voorbereid. 

De plaza is op Corona-proof wijze gelanceerd. Met het ter ondertekening aanbieden van het fotobord met daarop de alliantiepartners aan de Schiedamse wethouder Van Aaken werd de start van de alliantie gemarkeerd. Tevens was dit de feestelijke opening van de Horeca & Food Plaza. Wethouder Van Aaken: “Dit is een sterk voorbeeld van onderwijsinnovatie en een mooie verbinding met onze horeca- en foodbedrijven in de stad Schiedam en omstreken. Het is van groot belang dat onze jongeren zich breed kunnen oriënteren in de wereld van Horeca & Food waar veel werkgelegenheid is.” 

Verbinding met horeca- en foodbedrijven in de regio
Aan de Alliantie voor Horeca & Food nemen de organisaties uit de regio deel door een bijdrage te leveren met een aanbod van workshops, stages en bedrijfsexcursies. De alliantie met de enthousiaste aangesloten partners wordt gevormd door de horeca- en foodbedrijven als de Korenbeurs/Césant, Stapfoods, hotel Van der Valk, Tante Toos Suikerloos, Restaurant de Pannenkoe, Pita Delicatessen, Floating Farm, Stedelijk Museum Schiedam, Keukenboeren en de Food Innovation Academy. 

De gemotiveerde groep instellingen en bedrijven ontwikkelt samen met de school voor de leerlingen interessante opleidingen die voldoen aan de toekomstige vraag van de arbeidsmarkt. Robert Siedenburg, chef-kok van Hotel van der Valk in Schiedam hierover: “Als duurzaamste hotel van Nederland zien we het als een noodzaak om de mensen uit de stad Schiedam structureel op te leiden tot onze vaklieden en is Lentiz | Life College hierin een belangrijke partner voor ons. We dragen dus graag bij aan de stages en de workshops en trainingen in het lesprogramma.”

De Alliantie voor Horeca & Food zorgt er ook voor dat leerlingen weten welke beroepen er zijn in de wereld van horeca & voeding en hoe de beroepspraktijk eruitziet. Met de samenwerking draagt Lentiz | Life College verder bij aan actuele en toekomstbestendige vmbo-opleidingen die aansluiten bij de vervolgopleidingen en de arbeidsmarkt.

Talenten ontwikkelen
Met de toevoeging van de alliantie aan de Horeca & Food Plaza ontstaat een actuele leeromgeving waar jong talent zich oriënteert op hun toekomst binnen de branche. Directeur Lentiz | Life College Rianne de Graaf: “Het werkgebied van horeca & food loopt zeer uiteen. Het is belangrijk dat onze vmbo-leerlingen zich breed kunnen oriënteren. Zo leren ze welke mogelijkheden er zijn en hoe zij hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen”. In de wereld van horeca & food leren ze van alles over gezonde en lekkere voeding en gaan de leerlingen zelf de keuken in. Daar wordt ontdekt hoe voeding wordt geproduceerd en met welke randvoorwaarden, maar ook hoe je voedingsmiddelen verkoopt. In het lesprogramma is ook aandacht voor 'voeding en beweging'." 

Na het vmbo kunnen de leerlingen eventueel doorstromen naar de Lentiz mbo-opleidingen Food, Food & Lifestyle, Voeding & Technologie of Voeding & Kwaliteit waar een samenwerking is met de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Nieuwsgierig geworden naar het Horeca & Food Plaza?
Voor geïnteresseerden is de Horeca & Food Plaza van Lentiz | Life College te bezoeken tijdens de Open Dagen op 27 en 29 januari. Kijk voor meer informatie op www.lentiz.nl/vmbo-life-college.

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →