Categorieën

Service

Opnieuw asielzoekers op schip Buitenhaven

Opnieuw asielzoekers op schip Buitenhaven
Nieuws

Opnieuw asielzoekers op schip Buitenhaven

  • Redactie
  • 06-11-2023
  • Nieuws
Opnieuw asielzoekers op schip Buitenhaven

De Nassau lag van december 2021 tot en met april 2022 in de Buitenhaven voor de opvang van asielzoekers; foto: Bart Bos


SCHIEDAM - Opnieuw ligt er binnenkort een riviercruiseschip met asielzoekers in de Buitenhaven. Dit meldt de gemeente Schiedam. 

"Op korte termijn zal aan de Buitenhavenweg een riviercruiseschip afmeren, waarop de komende maanden een aantal asielzoekers en statushouders onderdak zal vinden. Het schip blijft liggen tot uiterlijk 14 maart volgend jaar", aldus de mededeling.

De druk op het opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is volgens de gemeente zo hoog dat er extra plekken voor opvang zijn gezocht. Schiedam heeft 'ja' gezegd op de uitnodiging van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om te zorgen voor een noodopvanglocatie, voor asielzoekers en statushouders. 

Het schip komt op dezelfde plek te liggen als eerder de Nassau en de Patria lagen. Daarin werden asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Het schip dat 'op korte termijn' ze Buitenhaven zal worden ingevaren, biedt plek aan maximaal 66 mensen. Het COA verzorgt de begeleiding en verzorging van de bewoners. Op het schip is 24-uurs beveiliging en bedrijfshulpverlening aanwezig, aldus de gemeente.

Omwonenden en nabijgelegen bedrijven aan de Buitenhavenweg zijn per brief over de tijdelijke opvang geïnformeerd.