Categorieën

Service

Orange the World: wethouder hijst vlag

Orange the World: wethouder hijst vlag
Nieuws

Orange the World: wethouder hijst vlag

  • Redactie
  • 25-11-2022
  • Nieuws
Orange the World: wethouder hijst vlag

De campagne is van start gegaan; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Schiedam ondersteunt de campagne Orange the World. De Soroptimisten BenedenMaas zorgde er samen met wethouder Petra Zwang vandaag voor dat de vlag ook in Schiedam werd gehesen.

Hiermee is de campagne over preventie van geweld tegen vrouwen van start gegaan. Het motto van de campagne dit jaar is 'Iedereen kan iets doen om geweld tegen vrouwen te voorkomen en bestrijden'. Daarom roept de gemeente iedereen op om medestander te worden, door zich aan te melden op I: www.orangetheworld.nl. In Nederland krijgt 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken met geweld, dat is ruim één op de drie. "Daarom is het harder nodig dan ooit om de strijd aan te gaan en actie te ondernemen om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen," meldt de gemeente op haar sociale media.

Orange the World is de Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes die deze schrijnende situatie letterlijk belicht. Dit jaar richt de campagne zich met nadruk op preventie en bewustwording op middelbare scholen en in de horeca. Niet alleen vrouwen en meisjes, maar iedereen, zowel professionals, organisaties, bedrijven en overheden en met name mannen en jongens, worden aangesproken om zich in te zetten als medestander.