Categorieën

Service

Oranje wint ook tegen Spanje op OKT

Oranje wint ook tegen Spanje op OKT
Sport

Oranje wint ook tegen Spanje op OKT

  • Redactie
  • 15-04-2024
  • Sport
Oranje wint ook tegen Spanje op OKT


HANDBAL - De Oranje-handbaldames hebben ook hun laatste wedstrijd op het Olympisch Kwalificatietoernooi gewonnen. Tegen Spanje, door Nederland afgetroefd in de WK-finale die Oranje wereldkampioen maakte in 2019, maakten Kelly Dulfer cs net als toen één goal meer; 26-27.

Spanje, gesteund door veel publiek, schoot uit de startblokken. Beide teams waren na twee overwinningen al zeker van 'Parijs'. De Spaanse dames pakten een vroege 4-1 voorsprong en hielden deze marge lang vast. Plaaggeesten in de openingsfase waren opbouwster Carmen Campos en cirkelloopster Lysa Tchaptchet. Bij een 7-3 tussenstand haalde Per Johansson zijn ploeg naar de kant.

Estavana Polman maakte haar eerste minuten op dit toernooi en schoot gelijk haar eerste doelpoging raak. Yara ten Holte loste Rinka Duijndam af onder de Nederlandse lat. Na de 14-11 voor Spanje zette Oranje een tussensprintje in en zodoende stond het 15-15 bij rust.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet veel. Het was stuivertje wisselen en de doelpunten volgden snel op elkaar. Via 16-16 en 20-20 werd het 22-22. Nederland maakte op een prachtige wijze de 23e treffer. Nederland moest afronden en Lois Abbingh stond achter een Nederlandse muur van drie speelsters om verwoestend uit te halen. De bal ging alleen niet naar Abbingh, maar naar Zoë Sprengers die heel behendig met een draaibal de Spaanse keepster verschalkte.

Een spannende slotfase brak aan. Angela Malestein schoot uit de rechterhoek raak voor de 26-26. De aanval daarop werd dankzij hard werken in de Nederlandse dekking tegengehouden. De bal werd veroverd en Bo van Wetering maakte de break-out af: 26-27. De laatste Spaanse aanval was een prooi voor Ten Holte en zo won Nederland ook het laatste duel op het toernooi.