Categorieën

Service

Oudere Schiedamse bestolen met babbeltruc

Oudere Schiedamse bestolen met babbeltruc
Nieuws

Oudere Schiedamse bestolen met babbeltruc

  • Redactie
  • 18-02-2021
  • Nieuws
Oudere Schiedamse bestolen met babbeltruc

SCHIEDAM - Een 83-jarige Schiedamse werd gisteren op klaarlichte dag slachtoffer van een babbeltruc. Dat gebeurde op de Van Dalsumlaan in Woudhoek.

De twee daders deden zich voor als medewerkers van de gemeente, die de woning wilden controleren op asbest. De politie roept getuigen, of mensen in de buurt in het bezit van camerabeelden, zich te melden.

Rond drie uur in de middag wordt er aangebeld bij de bewoonster van de Van Dalsumlaan. Voor de deur staat een man die zegt dat hij voor de gemeente Schiedam werkt en de woning wil controleren op asbest. "Nadat hij het vertrouwen van het slachtoffer heeft gewekt, stapt hij de woning binnen en een tweede man volgt hem direct." Nadat zij de woning na 'enige tijd' hebben verlaten, blijken er verschillende zaken ontvreemd.

Onder de gestolen zaken een kleine kluis. De vrouw belt dan haar dochter en vertelt haar in tranen wat er is gebeurd.

De bestolen Schiedamse heeft twee signalementen kunnen afgeven. Het gaat om twee mannen, waarvan één met een lichte huidskleur en een met een donkere huidskleur. De een heeft een smal gezicht, de ander een bol gezicht. Een van de verdachten droeg zwarte handschoenen met de spreuk ‘Cade’ erop.

Wie de politie van informatie zou kunnen voorzien die kan leiden tot het achterhalen van de mannen wordt gevraagd contact te nemen met T: 0900-8844.

Naar nu blijkt was dit de diefstal waarover Schiedam24 gisteren al het volgende berichtte.