Categorie├źn

Service

Ouderenraad van PPSC bezorgt kerstbox aan ouderen

Ouderenraad van PPSC bezorgt kerstbox aan ouderen
Gezond

Ouderenraad van PPSC bezorgt kerstbox aan ouderen

  • Redactie
  • 19-12-2020
  • Gezond
Ouderenraad van PPSC bezorgt kerstbox aan ouderen

De PPSC vrijwillgers in actie; foto: Nationaal Ouderenfonds


SCHIEDAM -  Een feestelijke kerstbox moet de kerstdiners die het Nationaal Ouderenfonds al zeventien jaar organiseert doen vergeten. Aan de dis worden ouderen uitgenodigd die graag de kerst in gezelschap doorbrengen. De Ouderenraad van PPSC deelde de boxen uit.

Vanwege Corona kan er van kerstdiners dit jaar geen sprake zijn. Maar de kerstbox dient hopelijk als alternatief, zo denkt het fonds. Alleen: hoe komen de boxen bij de ontvangers?

In Schiedam is de ouderenraad van PPSC aan het werk gegaan; zij bezorgde boxen aan de vaste bezoekers van de Derde Helft (Bakkie Doen). Zij maakten bij het bezorgen ook een praatje en probeerden ook een hart onder de riem te steken. Dit als alternatief voor de Kerst High-Tea van vorig jaar in de kantine van PPSC.

In de box zat alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken, aldus het fonds. Iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijk geschreven kerstkaart en een uitnodiging voor een speciale online kerstshow.

Bijna zeventig procent van de ondervraagden uit het ouderenpanel van het Ouderenfonds geeft aan de feestdagen met minder mensen te vieren dan normaal en een kwart slaat dit jaar zelfs alle feestdagen over. Het decembergevoel moet vooral voortkomen uit kerstversiering in huis, het draaien van kerstmuziek en ook de kerstkaart blijkt dit jaar extra populair. De meeste ouderen berusten in een rustige kerst, maar een deel geeft ook aan zich angstig te voelen en te vrezen nog lang niet af te zijn van het virus, zo stelt het fonds."