Categorieën

Service

Over een klein jaar uitsluitsel over betaald parkeren in west

Over een klein jaar uitsluitsel over betaald parkeren in west
Nieuws

Over een klein jaar uitsluitsel over betaald parkeren in west

  • Redactie
  • 02-06-2022
  • Nieuws
Over een klein jaar uitsluitsel over betaald parkeren in west

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam zet het plan door om bewoners van de wijken onder de snelweg - die nu nog geen betaald parkeren kennen - te vragen naar hun mening over hoe de parkeerproblemen aldaar op te lossen.

Als eerste krijgen de inwoners van Schiedam-West de vraag voorgelegd of zij voor of tegen het invoeren van een verplichte parkeervergunning in hun wijk zijn. "Omdat de hoge parkeerdruk voornamelijk voorkomt in de avond en de nacht, gaat de vraag over het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag tot en met zaterdag", zo kondigt de gemeente aan. Als meer dan de helft van de mensen vóór is, komt deze vorm van betaald parkeren er, anders niet. Daarbij moet wel tenminste dertig procent van de bewoners en bedrijven hun mening hebben gegeven. Binnen een jaar - 'uiterlijk voorjaar 2023' - moet bekend zijn hoe de mensen in west over invoering van vergunningen voor het parkeren in hun wijk denken. Na nog eens negen maanden zouden de maatregelen dan moeten zijn ingevoerd.

Na west volgen de wijken zuid en een deel van Nieuwland, met name de Nolensbuurt. De gemeente verwacht dat deze rondvraag - en de volgende maatregelen, de parkeerdruk in de wijken - dus het nodeloos en soms eindeloos rondrijden bij thuiskomst om dan drie strate verder een plekje te vinden - zal verminderen. Ook zal het foutparkeren op stoepen en straathoeken er door verminderen, zo verwacht het gemeentebestuur. Dat is te zeggen: als bewoners het invoeren van de vergunningplicht steunen. "Reageren te weinig mensen of is een meerderheid tegen, dan blijft het parkeren gratis en de parkeersituatie onveranderd", zo stelt de gemeente.