Categorieën

Service

Overeenkomst voor The Miller is ondertekend

Overeenkomst voor The Miller is ondertekend
Nieuws

Overeenkomst voor The Miller is ondertekend

  • Redactie
  • 26-01-2022
  • Nieuws
Overeenkomst voor The Miller is ondertekend

Er komt onder meer een woontoren; foto: Vink Bouw


SCHIEDAM - Bouwbedrijf Vink Bouw heeft stappen gezet in de ontwikkeling van The Miller, een nieuwbouwproject aan het Plein 40-45 dat draait om onder meer een grote woontoren.

De zogenoemde grondreserveringsovereenkomst met de gemeente is ondertekend, meldt Vink Bouw op haar sociale media. "De afgelopen jaren is intensief overleg gevoerd met de gemeente, KAW architecten, Did Vastgoedontwikkeling en verschillende adviseurs om het plan zo goed mogelijk passend te maken binnen alle voorwaarden."

De naam The Miller verwijst naar de verschillende molens in de binnenstad. Het wordt een woontoren van zeventig meter aan de rand van het centrum. Het plan bestaat voorlopig uit zo' 150 appartementen: dertig procent sociale huur, veertig procent middenhuur en dertig procent vrije sector huur, verder komt er een parkeergarage, komen er fietsenbergingen en algemene ruimten.

"Stukje bij beetje komt het project een stukje dichterbij, al gaat het nog zeker zo'n twee jaar duren voordat we daadwerkelijk kunnen starten," meldt Vink Bouw.