Categorieën

Service

Paddenoverzetters actief geweest in Schiedam-Noord

Paddenoverzetters actief geweest in Schiedam-Noord
Nieuws

Paddenoverzetters actief geweest in Schiedam-Noord

  • Redactie
  • 01-07-2022
  • Nieuws
Paddenoverzetters actief geweest in Schiedam-Noord

Tijdens de afgelopen paddentrek zijn in Delfland en omgeving 8.537 amfibieën overgezet; foto: collectie Natuurlijk Delfland


SCHIEDAM - Voor de vereniging Natuurlijk Delfland waren eerder dit jaar in diverse gebieden - ook in Schiedam - paddenoverzetters actief en de cijfers van die acties zijn nu bekend.

Tijdens de afgelopen paddentrek zijn in Delfland en omgeving 8.537 amfibieën overgezet en 760 dode exemplaren aangetroffen door in totaal driehonderd tot vierhonderd overzetters. De campagne begon in februari van dit jaar en eindigde in april. Natuurlijk Delfland heeft op zeventien plekken padden overgezet, er waren twee nieuwe locaties, waaronder Schiedam-Noord. Op vier locaties zijn de padden geteld ofwel gemonitoord.

Het gaat steeds slechter met de padden in de gemeenten Delft, Westland en in de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland, meldt Natuurlijk Delfland. Het gaat op veel plaatsen in het gebied niet zo goed met de salamanders en de bruine kikkers. In 2021 zijn 5.492 amfibieën en 637 dieren door het verkeer dood gereden. Vorig jaar gold de avondklok waardoor de activiteiten van de helpers vroeg in de avond gestopt moest worden.

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, de passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer.