Categorieën

Service

Parkeerregulering in Noord kan ook gratis; slagboom bij parkeergarage?

Parkeerregulering in Noord kan ook gratis; slagboom bij parkeergarage?
Politiek

Parkeerregulering in Noord kan ook gratis; slagboom bij parkeergarage?

  • Redactie
  • 01-07-2021
  • Politiek
Parkeerregulering in Noord kan ook gratis; slagboom bij parkeergarage?

SCHIEDAM - Wethouder Jeroen Ooijevaar heeft gisteravond tijdens de raadscommissie toegelicht dat gereguleerd parkeren in Schiedam-Noord niet met zich meebrengt dat dit via betaald parkeren gebeurt.

In het het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit staat onder meer: "Gezien de ontwikkelingen op Bachplein onderzoeken wij daar of met parkeerregulering parkeerdruk verlaagd kan worden."

In een schriftelijke vragenronde over dit document was vanuit de raad reeds opgemerkt: "Het is opvallend dat het college in het uitvoeringsprogramma bij punt 13 speculeert over het betaald parkeren in Schiedam-Noord, terwijl dit nadrukkelijk niet werd genoemd in de mobiliteitsvisie" en de vraag gesteld: "Zijn er andere plekken dan het Bachplein in Schiedam-Noord waar het college toch aast op het invoeren van betaald parkeren?" 
Schriftelijk had het college al geantwoord: "In het uitvoeringsprogramma spreken we over parkeerregulering rond het Bachplein en niet  specifiek over betaald parkeren. Betaald parkeren is een vorm van regulering, maar niet de enige vorm."

Het reguleren in Noord heeft vooral betrekking op het winkelen rond het Winkelcentrum Spaland, aldus Ooijevaar. Alternatieven voor betaald parkeren die Ooijevaar tijdens de raadscommissievergadering als voorbeelden noemde: een slagboom bij de parkeergarage van de Albert Heijn waar je dan een bepaalde tijd gratis kunt parkeren, het invoeren van een 'blauwe zone' (bijvoorbeeld parkeerschijf, red.). 

Voor de gebieden in Schiedam ten zuiden van de A20 zouden er overigens ook faciliteiten moeten komen bij winkelgebieden, waardoor het betaald parkeren niet te grote drempels oproept om er te winkelen. Denk bijvoorbeeld aan zogenoemde 'shop & go' mogelijkheden, aan het zogenoemde 'dubbeltjesparkeren'. 

Hier lees je ons eerdere artikel.