Categorieën

Service

Perfect Groep verruilt Vijfsluizen voor Gouderak

Perfect Groep verruilt Vijfsluizen voor Gouderak
Nieuws

Perfect Groep verruilt Vijfsluizen voor Gouderak

  • Redactie
  • 31-10-2022
  • Nieuws
Perfect Groep verruilt Vijfsluizen voor Gouderak

Nu: The Little Green Bag, op de homepage nog met Perfect Groep op de gevel


SCHIEDAM - Perfect Groep verlaat Schiedam. Het bedrijf dat ‘media- en marketingdiensten’ verkoopt, trekt komende maand in bij collega Mail Succes in Gouderak. 

Het eigen onderkomen op Vijfsluizen heeft Perfect Groep al verkocht, aan het bedrijf The Little Green Bag. Zie dit artikel.

Het is de trots van directeur/eigenaar Wim van Merkensteijn, dat pand, met de boulder van Mammoet als buurman. “We hebben het toen helemaal naar ons eigen idee, onze eigen behoeften ontworpen en laten bouwen.” Het nu 65-jarige Perfect Groep kwam vanuit Rotterdam naar Schiedam, waar het zich in 2001 in het nieuwe pand vestigde. “Een mooi pand, kregen we van bezoekers te horen. We hebben er veel plezier aan beleefd”, aldus Van Merkensteijn.

Maar marketing, direct mail, drukwerkverzorging, het zijn in tijden van de revolutie die het internet bracht, geen florerende bedrijfsactiviteiten meer. Van de zeventig mensen die in de beginjaren op Vijfsluizen werkten, is er nu nog maar een tiental over. “Ooit vonden we het hier te klein, nu te groot”, aldus de directeur. Met zevenhonderd vierkante meter kantoor, twaalfhonderd meter productieruimte en opslag met plek voor 3500 pallets in het geheel nu veel te ruim bemeten voor het bedrijf.

Van Merkensteijn ging daarom op zoek naar andere mogelijkheden. “We hebben ons pand enkele jaren geleden te koop gezet.” Little Green Bag werd de koper. “Zij wilden er snel in, maar kochten het pand ook op de groei; we zijn daarom huurder in ons voormalige pand geworden.” De toen afgesproken periode loopt op 31 december af. 

Via een zakelijke relatie van hem en van Mail Succes ontstond er contact. “We bleken elkaar goed aan te vullen.” Er was de noodzakelijke klik en de twee besloten hun krachten te bundelen. Vooralsnog trekt Perfect Groep bij Mail Succes in. “Komend jaar gaan we ieder onder eigen vlag verder en dan kijken was we in de verdere toekomst gaan doen.” Dat kan verder op diezelfde voet, of een fusie of verkoop zijn. Van Merkensteijn merkt op dat eigenaar Sjoerd de Vrind van zijn nieuwe partner jonger is dan hij…

Want Perfect Groep heeft nog genoeg te bieden. “Ik zeg altijd: we doen alles rond een adres.” Dat kan een brievenbus zijn, maar ook een email-adres. “Mail Succes is sterker in print & mail, wij in slimme informatietechnologie.” Het bouwen van een database-oplossing, pakketten versturen naar een complexe doelgroep, e-fulfilment. “Marketing automation”, in één woord. Die oplossingen worden of op vraag van de klant gemaakt, of Perfect Groep doet dat op eigen initiatief, omdat het denkt daarmee klandizie te winnen. Zo ontwikkelde het bedrijf een concept voor het verkopen van ‘merchandise’ rond een webshop. Onder de klanten bedrijven als Agile, Aon, Herman Jansen, de Internationale School voor Wijsbegeerte, ECT Hutchison, Febo en Robeco.

Een deel van de activiteiten is al overgebracht naar Gouderak, een ander deel blijft de komende weken nog gebeuren in de Jan van Galenstraat. “We maken nogal wat kerstpakketten klaar, en daarvan komen veel spullen uit het buitenland, dus het is onhandig het afleveradres te veranderen, dat is vragen om moeilijkheden.” De medewerkers gaan naar Gouderak over, ‘op een na, een parttimer die het te ver vindt om voor vier uur heen en weer te gaan’. Zij heeft een andere baan gevonden. 

De klanten van Perfect Groep zullen dus binnenkort naar Gouderak moeten, als ze het bedrijf willen bezoeken. “Maar onze klanten komen uit het hele land, we zijn niet regio gebonden.” Wat zijn bedrijf in Schiedam achterlaat? Van Merkensteijn: “Een mooi gebouw voor een nieuwe gebruiker die heel wat werkgelegenheid biedt.”