Categorie├źn

Service

Plan: groene revolutie op schoolpleinen

Plan: groene revolutie op schoolpleinen
Nieuws

Plan: groene revolutie op schoolpleinen

  • Redactie
  • 20-10-2022
  • Nieuws
Plan: groene revolutie op schoolpleinen

De ambitie: 575 Zuid-Hollandse schoolpleinen vergroend voor 2030; foto: provincie Zuid-Holland


REGIO - Ruim honderd bestuurders, beleidsadviseurs, schooldirecteuren en leerkrachten willen een groene revolutie schoolpleinen in Zuid-Holland in gang zetten.

De ambitie: 575 Zuid-Hollandse schoolpleinen vergroend voor 2030. Om de revolutie mee in gang te zetten, stelt de provincie 600.000 euro subsidie - de subsidie 'Groene, gezonde schoolpleinen' - beschikbaar voor minimaal acht groene schoolpleinen. Een groenblauw schoolplein is een ideale uitdagende speelplek voor kinderen, een ‘lokaal’ voor buitenlessen en een mooie groene ontmoetingsplek voor de buurt, stelt de provincie Zuid-Holland. Een plek om de hoek die kinderen weer met de natuur verbindt, waar kinderen creatiever en gezonder spelen én beter kunnen leren. Een groen schoolplein is op hete dagen een stuk koeler, vangt meer water op en is goed voor de biodiversiteit.

Meindert Stolk, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: "Elk kind verdient een groene speel- en leerplek. Daar zetten wij ons als provincie graag voor in. Meer dan 300.000 Zuid-Hollandse kinderen spelen en leren op de schoolpleinen. Door ze te vergoenen bieden we direct een fijnere en gezondere plek om op te groeien en leren ze ook meer over de natuur." De subsidie Groene, gezonde schoolpleinen wordt vanaf 27 oktober opengesteld.