Categorieën

Service

Pleidooi voor evenementen op Gusto-terrein

Pleidooi voor evenementen op Gusto-terrein
Uit

Pleidooi voor evenementen op Gusto-terrein

  • Redactie
  • 29-06-2016
  • Uit
Pleidooi voor evenementen op Gusto-terrein

Henk Slechte zwengelt gaarne een discussie aan

SCHIEDAM – De afzichtelijke modderpoel, waarin de Maasboulevard is veranderd na het Modular Festival op zaterdag 18 juni, heeft de tongen losgemaakt in de Gorzen, vooral bij bewoners van de flats aan de Havendijk die er uitzicht op hebben. Oud-PvdA-raadslid Mari Dingenouts sprak zijn verbazing al uit dat de gemeente pas drie dagen vóór het festival de vergunning verleende, ofschoon het festival reeds op 12 februari was aangekondigd.

Een andere flatbewoner, Henk Slechte, bekend als betrokken en kritische burger en publicist, doet nu de suggestie om voor zulke evenementen niet meer de Maasboulevard te gebruiken, maar in plaats daarvan het braak liggende deel van het Gusto-terrein aan de andere zijde van de Voorhaven. Het Gusto-terrein heeft een veel hardere bodem dan de zompige grassige Maasboulevard. Een bijkomend voordeel is dat er minder directe omwonenden zijn, zodat er minder sprake zal zijn van geluidsoverlast. Henk Slechte doet de terloopse suggestie om de omwonenden niet een toegangskaartje van € 29.50 te schenken, maar – veel goedkoper – oordopjes.

Toch is geluidhinder niet de reden van zijn brief aan de gemeenteraad. Het geluid is professioneel gemeten en het was te hard, maar Slechte vindt dat een tijdelijk ongemak. Vervelender vindt hij het dat de Maasboulevard er nu, bij aanvang van de zomer, als een modderpoel bij ligt. Veel recreanten hebben last van een geheel vernield park. Slechte vraagt de gemeenteraad wie de hoge kosten van het herstel gaat betalen. Zelfs als de schade verhaald wordt op de organisator, is de Maasboulevard toch enige tijd onbruikbaar.

Evenals Dingenouts vraagt Slechte zich af wat er de zin van is om bewoners zes weken de tijd te geven om bezwaar aan te tekenen, als de vergunning voor een festival op 18 juni pas op 15 juni wordt verleend. Eventuele bezwaren hadden dus nooit meer de vergunning ongedaan kunnen maken.