Categorieën

Service

Politie Schiedam stopt drugshandel

Politie Schiedam stopt drugshandel
Nieuws

Politie Schiedam stopt drugshandel

  • Redactie
  • 16-06-2024
  • Nieuws
Politie Schiedam stopt drugshandel

Beeld: politie Schiedam


SCHIEDAM - De politie heeft vanuit bureau Schiedam drugsdealers aangehouden en verschillende soorten drugs in beslag genomen. Dit gebeurde tijdens een actie tegen drugscriminaliteit afgelopen week. Dit meldt de politie zelf op sociale media.

De politie grijpt de gelegenheid aan om Schiedammers te wijzen op het belang van het tegengaan van drugshandel en de rol van tipgevers daarin. "We krijgen regelmatig meldingen van drugsdealen en drugsoverlast op straat. Soms lijkt het dat de politie hier niets aan doet, maar dat is zeker niet waar. Alle meldingen worden serieus genomen en maken ook onderdeel uit van dossiervorming. Door te blijven melden krijgt de politie een betere informatiepositie en kunnen er informatiegestuurde drugsacties plaatsvinden, zowel zichtbaar als onzichtbaar."

Het belang van het bestrijden van drugshandel is volgens de politie evident. "Drugscriminaliteit is een probleem, omdat het vaak ook aan de basis ligt voor vele andere vormen van criminaliteit. Denk hierbij aan vermogensdelicten en geweldsdelicten. Ook vergroot de drugscriminaliteit het gevoel van onveiligheid onder de inwoners van Schiedam."