Categorie├źn

Service

Politie zoekt getuigen bedreiging Vlaardingse fotograaf

Politie zoekt getuigen bedreiging Vlaardingse fotograaf
Nieuws

Politie zoekt getuigen bedreiging Vlaardingse fotograaf

  • Redactie
  • 25-08-2021
  • Nieuws

VLAARDINGEN - De politie roept getuigen op die meer weten over de vernielingen aan het huis van persfotograaf Joey Bremer in Vlaardingen-Holy.

Gisteravond werden in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden vertoond van twee mannen die verdacht worden van het ingooien van  tenminste één ruit van de woning. Dat gebeurde op 14 mei. Zie dit artikel.

Twee rennende mannen met bivakmutsen op werden die vrijdagavond gefilmd, direct nadat de stenen door de ruit werden gegooid. Daarnaast staat een grijze Volkswagen Golf op beeld die door de buurt reed. Ook over een donkerrode bestelbus die rond het ingooien werd gesignaleerd wil de politie graag meer weten. "Overigens, als u weet wie de bestuurders zijn en u denkt dat ze niets met deze bedreiging te maken, neem dan ook contact op", aldus Opsporing Verzocht. 

Hoofdofficier Hugo Hillenaar van het Openbaar Ministerie stelt dat de opsporing van de daders van deze bedreiging van een journalist prioriteit heeft. De daders kunnen dubbel zo hoge straffen verwachten.

"Het gaat vermoedelijk om een gerichte bedreiging", aldus de politie. De fotograaf was op het bewuste moment niet thuis, maar zijn moeder wel. Zij bleef ongedeerd.