Categorie├źn

Service

Politie zoekt getuigen van overval Coop

Politie zoekt getuigen van overval Coop
112

Politie zoekt getuigen van overval Coop

  • Redactie
  • 03-12-2020
  • 112
Politie zoekt getuigen van overval Coop

De Coop-winkel in west werd in december 2018 ook al eens overvallen; de dader kreeg in 2019 vier jaar cel; foto uit 2018, archief

SCHIEDAM - De ochtend van een medewerkster van supermarkt Coop aan de Mesdaglaan in Schiedam werd bruut verstoord, toen rond 6:15 uur een overvaller de nog gesloten winkel binnendrong en geld eiste. De politie komt graag in contact met getuigen van dit incident dat woensdagochtend 2 december plaatsvond.

Het is nog vroeg als de 60-jarige medewerkster de supermarkt ingaat. Als een onbekende man de winkel binnenkomt, deelt zij nietsvermoedend mee dat de winkel nog gesloten is. De man verdwijnt even, maar komt direct weer naar binnen. Hij grijpt de medewerkster vast, zegt dat het een overval is en eist geld. Als de medewerkster geen geld geeft ontstaat er een worsteling, waarna de overvaller zonder buit verdwijnt. De medewerkster hield geen letsel over aan het incident.

Signalement

De dader is gevlucht in de richting van de Jozef Israëlsstraat. De overvaller heeft een fors postuur, donkere huidskleur en is 1,85 tot 1,90 meter lang. Hij is ongeveer 30-35 jaar oud en droeg een donkerblauwe jas, met een donkerkleurige broek, sportschoenen en muts. Ook droeg hij een donker mondkapje.

Iets gezien?

De politie start het onderzoek naar deze overval en is op zoek naar informatie die naar de dader kan wijzen. Misschien kunt u daarbij helpen. Heeft u iets opvallends gezien in de omgeving van de Mesdaglaan in Schiedam rond 06:15 uur? Neem dan contact op met 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.