Categorieën

Service

Politie zoekt getuigen van overval op juwelier Verkade

Politie zoekt getuigen van overval op juwelier Verkade
Nieuws

Politie zoekt getuigen van overval op juwelier Verkade

  • Redactie
  • 22-03-2024
  • Nieuws


SCHIEDAM - De politie hoopt met de verspreiding van beelden van de overval op juwelier Verkade op 29 februari, met name op aanwijzingen die haar op het spoor kan brengen van. de 'verkenner', de jongeman die pal voor de gewelddadige overval in de winkel stond en vroeg naar een ring. 

Daarbij maakte hij ook foto's. Even later stonden de drie overvallers, waarvan twee met een vuurwapen, de derde met een hamer op zak, in de zaak en dwongen de vier medewerkers die aanwezig waren achter in de winkel op de grond te gaan liggen. "De impact van de overval op deze personeelsleden is enorm", aldus de politie.

Kort na de overval arresteerde de politie in de buurt van de winkel drie jonge mannen. Zij zitten nog altijd vast op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Over hun waarschijnlijke partner, de verkenner, houden zij hun mond. Ook is het voor de politie nog niet zeker dat de drie verdachten ook daadwerkelijk de overvallers zijn. Wel valt uit te sluiten dat de drie die vast zitten de verkenner zijn, die in bovenstaande video duidelijk in beeld is.

De politie zoekt mensen die zelf iets van de overval hebben meegekregen, of wellicht camerabeelden hebben waarop iets te zien is dat iets duidelijk maakt over de voorbereiding van de overval of wat er daarna gebeurd is. De politie is te bereiken via T: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op T: 0800-7000.