Categorieën

Service

Prijswinnaars Christina Concours in Westvest90

Prijswinnaars Christina Concours in Westvest90
Uit

Prijswinnaars Christina Concours in Westvest90

  • Redactie
  • 19-11-2022
  • Uit
Prijswinnaars Christina Concours in Westvest90

SCHIEDAM - Morgen is de Westvest90-kerk het toneel van drie prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Lieuwe Medema, Liesl Sleurs en Luna van Leeuwen brengen een programma met composities oud en jong, zoals van Ludwig van Beethoven, Astor Piazzolla, Boudewijn Cox en anderen. 

Het Prinses Christina Concours is bekend en toonaangevend als muziek-‘wedstrijd’ voor jong talent. En dat zijn de drie muzikanten die morgenmiddag vanaf drie uur op het podium staan: jong en getalenteerd

Violiste Luna van Leeuwen (2003) werd op haar zevende toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium (Den Haag). Ze won diverse prijzen, waaronder de eerste prijs van de Internationaler Anton Rubinstein Wettbewerb (2015), de eerste prijs van het Nederlands Vioolconcours in 2016 (categorie Iordens) en de tweede prijs èn de publieksprijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours (2017). In 2018 was zij de winnares van het Koninklijk Concertgebouw Concours voor solisten van negen tot veertien jaar. Luna wordt op piano begeleid door Andrea Vasi.

Saxofoniste Liesl Sleurs (2007) komt uit België. Vanaf 2015 studeert zij aan de Kunst-Academie Noord Limburg (B) en volgt masterclasses gegeven door grootheden op de saxofoon. Liesl speelt in verschillende harmonie- en fanfareorkesten en heeft daarmee ook verschillende prijzen gewonnen. Dit jaar bereikte zij de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours. Liesl wordt op piano begeleid door Dorenda Notermans.

Gitarist Lieuwe Medema (2009) speelt vijf jaar gitaar. De eerste lessen volgde hij bij Bert Klok aan de muziekschool in Groningen. Vorig jaar februari werd hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium. Eerder dit jaar won hij de tweede prijs in de regiofinale Noord van het Prinses Christina Concours. Daarnaast heeft hij recent ook bij het televisieprogramma Podium Klassiek indruk gemaakt.

Voor het concert geldt er een speciale actie: kinderen tot achttien jaar mogen het gratis bijwonen - als ze meegaan met een betalende bezoeker (toegangsprijs: € 24,50)