Categorieën

Service

Projectorganisatie Schiedam 750 krijgt hub op Hoogstraat

Projectorganisatie Schiedam 750 krijgt hub op Hoogstraat
Uit

Projectorganisatie Schiedam 750 krijgt hub op Hoogstraat

  • Redactie
  • 21-12-2023
  • Uit
Projectorganisatie Schiedam 750 krijgt hub op Hoogstraat

De mensen van het Programmabureau Schiedam viert 750 jaar; foto: programmabureau


SCHIEDAM - De projectorganisatie Schiedam 750 krijgt in maart een eigen onderkomen op de Hoogstraat. Dat moet de plek worden waar Schiedammers met ideeën en initiatief op de viering van de mijlpaal als stad, binnen gaan lopen om ondersteuning te krijgen in de uitvoering van hun plannen.

Dat is belangrijk, want 'ontmoeten en verbinden' staan voorop tijdens de viering van 750 jaar stadsrechten, zo laat het de projectorganisatie weten, na een lange periode van stilte over het stadsfeest. "Vanaf 18 maart 2025 tot najaar 2025 vieren we samen verleden, heden en toekomst van onze levendige en kleurrijke stad. Dit doen we in alle wijken met een programma vol activiteiten voor en door alle Schiedammers. Alle Schiedammers moeten mee kunnen doen aan 750 jaar Schiedam."

De coördinatie en organisatie van Schiedam 750 ligt vanaf dit najaar bij Programmabureau Schiedam viert 750. "Eerder dit jaar zijn vanuit de stad heel veel suggesties voor het jubileumjaar aangedragen bij de kwartiermakers. Dat duidt op een grote betrokkenheid, waarop wij met heel veel plezier en energie voortbouwen. Inmiddels hebben wij een aantal initiatiefnemers gesproken, met anderen gaan we zo spoedig mogelijk ook in gesprek", aldus de mensen van het programmabureau.

Dat zijn Marien Brand (projectleider), Remco Meijer en Mandy Meerhof (activiteiten en evenementen) en Nancy van Oorschot (communicatie). "Vanaf 18 maart 2024 vind je ons regelmatig in Pand 750 op de Hoogstraat (naast SHOP). Wij ondersteunen (waar nodig) organisatoren en initiatiefnemers om ideeën en plannen haalbaar en uitvoerbaar te maken." 

18 maart volgend jaar is ook een belangrijke datum voor het jubileumfeest omdat het bureau dan ook de  hoofdprogrammering bekend wil maken. Op die dag worden bovendien de 'spelregels' voor organisatoren rond Schiedam 750 bekend. Welke kaders gelden er om in aanmerking te komen voor een bijdrage en welke procedures gelden er. "Vervolgens hebben we nog een jaar de tijd om samen met alle initiatiefnemers aan een veelzijdig, inspirerend en verrassend programma te werken."