Categorieën

Service

Rajacenna tussen powervrouwen in Museum Vlaardingen

Rajacenna tussen powervrouwen in Museum Vlaardingen
Uit

Rajacenna tussen powervrouwen in Museum Vlaardingen

  • Advertorial
  • 19-02-2024
  • Uit
Rajacenna tussen powervrouwen in Museum Vlaardingen


SCHIEDAM - 8 Maart opent Museum Vlaardingen de tentoonstelling 'Powervrouwen van Vlaardingen'. Quadridexter Rajacenna wordt op deze expositie als één van de hedendaagse krachtige Vlaardingse vrouwen gekoppeld aan een bewonderenswaardige vrouw uit het Vlaardingse verleden.

Het doel van de expositie is om Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de visserijgeschiedenis te halen en de prestaties en obstakels van vrouwen in een breder historisch perspectief te plaatsen, variërend van nettenboetsters tot wetenschappers.

Rajacenna’s onderzoek naar haar hersenen, inclusief het schilderij dat ze met haar voeten maakte van Einstein, wordt tentoongesteld. Ze staat wereldwijd bekend om haar vermogen om met meerdere ledematen 8 realistische tekeningen en schilderijen ondersteboven te creëren.

Neurowetenschapper professor Onur Güntürkün, winnaar van de Leibniz-prijs in Duitsland, doet op dit moment wetenschappelijk onderzoek naar haar hersenen en verklaart: "Ze is tot dingen in staat die de neurowetenschap voor onmogelijk acht!"

Een EEG-hersenscan toonde eerder aan dat haar rechter- en linkerhersenhelften drie keer meer verbonden zijn dan normaal. 

Rajacenna zal, gedurende een nader te bepalen periode, tijdens de tentoonstelling live aan het werk te zien zijn, terwijl ze tegelijkertijd met handen en voeten, voor een nieuw project verschillende schilderijen zal creëren.

Als extra onderdeel van de tentoonstelling, is er mogelijkheid voor scholen om deel te nemen aan één van de workshops onder leiding van onder andere Rajacenna, in combinatie met een bezoek aan de expositie. De tentoonstellingsperiode is 8 maart tot en met 24 juni. 



Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →