Categorieën

Service

Reconstructie Sportparkbrug en Nieuwe Damlaan

Reconstructie Sportparkbrug en Nieuwe Damlaan
Nieuws

Reconstructie Sportparkbrug en Nieuwe Damlaan

  • Redactie
  • 24-05-2022
  • Nieuws
Reconstructie Sportparkbrug en Nieuwe Damlaan

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam gaat de Sportparkbrug en een deel van de Nieuwe Damlaan in Nieuwland herstellen, ofwel reconstrueren. Op 30 mei beginnen de werkzaamheden aan de Sportparkbrug en een deel van de Nieuwe Damlaan, tussen de Hargalaan en de Burgemeester Van Haarenlaan. Aanvullend op de herstelwerkzaamheden aan de brug en de Nieuwe Damlaan wordt een nieuwe fietsverbinding aangelegd. Deze komt tussen het Poldervaartpad en de Nieuwe Damlaan. Dit moet een veiligere verkeerssituatie opleveren met een brug die weer in goede conditie verkeert.

Uit onderzoek is gebleken dat de Sportparkbrug aan groot onderhoud toe is. Om ervoor te zorgen dat verkeer veilig gebruik kan blijven maken van de brug zijn diverse werkzaamheden nodig. Denk hierbij aan het herstellen van het asfalt, het herstellen van bandenlijnen en het repareren van scheurtjes aan de onderkant van de brug. Naast het groot onderhoud aan de Sportparkbrug bestaan de werkzaamheden uit onderhoud aan het voet- en fietspad en de rijbanen van de Nieuwe Damlaan, tussen de Hargalaan en de rotonde Burgemeester van Haarenlaan.

Als onderdeel van het project wordt ook aandacht besteed aan de kruising Schiedamseweg-Nieuwe Damlaan. Bij hevige regenval is er op dit punt geregeld sprake van wateroverlast. Om de overlast te verminderen, brengt de gemeente extra putten aan voor de opvang van het regenwater. De planning is dat het project medio juli wordt afgerond. De verschillende werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. De werkzaamheden aan de onderzijde van het brugdek vinden plaats van 30 mei tot en met 22 juli. Tegelijkertijd wordt er gewerkt in fase één van 7 juni tot en met 24 juni, fase twee van 27 juni tot en met 15 juli en tot slot fase drie van 15 juli tot en met 18 juli.

De reconstructie van de Sportparkbrug en het stukje Nieuwe Damlaan blijft niet zonder hinder. Weggebruikers en voetgangers zullen merken dat er aan brug en het wegdek wordt gewerkt. Mensen krijgen onder andere te maken met omleidingen. Deze worden op borden langs de weg aangegeven en worden ook doorgegeven aan navigatiesystemen.