Categorieën

Service

Relax, met die borden, komt goed...

Relax, met die borden, komt goed...
Politiek

Relax, met die borden, komt goed...

  • Redactie
  • 26-03-2022
  • Politiek
Relax, met die borden, komt goed...

SCHIEDAM - In Rotterdam werd van de week al gesproken over een boete voor de partijen die hun verkiezingsborden niet op tijd van straat haalden: 115 euro was er in 2018 afgerekend, per bord. In de Maasstad gold dat afgelopen woensdag alle borden al uit het straatbeeld verdwenen moesten zijn. 

"Een dag na de termijn worden niet verwijderde verkiezingsborden door het college verwijderd en vernietigd", staat er in Schiedam ietwat dreigend op papier. Toch gaat men hier minder rigide met de naweeën van de stembusstrijd om dan bij de oosterburen. Want genoemde termijn beslaat twee weken. 

Dat betekent dat de Schiedamse partijen met hun vrijwilligers een week langer de tijd hebben dan hun Rotterdamse evenknieën, om hun fysieke inspanningen om de kiezersgunst naar zich toe te halen, weer ongedaan te maken. Sommige hadden dat een dag na de verkiezingen al voor elkaar, veel werd er afgelopen zaterdag en zondag geruimd. Maar hier en daar staan er nog wel wat borden, waarschijnlijk gemist door de opruimploeg. Onder meer LOS en Denk moeten nog even aan de slag.

Tot gisteren hadden ze - desgewenst - het excuus dat de gemeente zelf ook nog een klusje had te klaren. De grote verkiezingsborden met daarop de affiches van alle twaalf deelnemende partijen, vooral geplaatst bij de invalswegen van de stad, maar ook op het Stadserf bijvoorbeeld, stonden ook nog prominent in het zicht. Daar is gistermiddag echter een eind aan gemaakt: op een grote trailer werden de borden verzameld en weggereden, naar het depot van de verhuurder. Om daar vast bij de volgende verkiezingen - volgend jaar, op 15 maart wordt er gestemd voor de Provinciale Staten - weer uit te komen.