Categorieën

Service

RET kort metrolijn in vanwege personeelstekort

RET kort metrolijn in  vanwege personeelstekort
Nieuws

RET kort metrolijn in vanwege personeelstekort

  • Redactie
  • 21-09-2022
  • Nieuws
RET kort metrolijn in  vanwege personeelstekort

SCHIEDAM - De RET laat vanaf maandag de metro's op lijn A niet doorrijden naar Schiedam (Vlaardingen). De rijtuigen die vertrekken vanaf station Binnenhof in Ommoord rijden niet verder dan naar Kralingse Zoom. Personeelstekort is volgens de openbaar vervoerder van onze regio de reden van de maatregel.

Verder gaan de metro's op zaterdag rijden volgens de vakantiedienstregeling. Eerder besloot de RET al vanaf 22 augustus minder bussen en trams in te zetten. 

Nu blijkt ook de dienstregeling van de metro niet langer vol te houden. “Er is keihard gewerkt om de metrodienstregeling op peil te houden, onder andere met veel overwerk en het draaien van extra diensten", stelt Maurice Unck, algemeen directeur van de RET. "Om een betrouwbare dienstregeling te kunnen blijven rijden, zien we ons nu toch genoodzaakt om af te schalen. We doen dat op een manier die het minste impact heeft op onze reizigers. Hoe lang de afschaling duurt voor de metro (en bus en tram) is nog niet duidelijk.” 

Metrolijn A wordt ingekort en rijdt van maandag tot en met vrijdag van Binnenhof tot Kralingse Zoom en vice versa. Reizigers met metrolijn A die verder reizen dan Kralingse Zoom kunnen op Capelsebrug of Kralingse Zoom overstappen op metrolijn B en metrolijn C. Metrolijnen B, C, D en E rijden op maandag tot en met vrijdag volgens de gewone dienstregeling.