Categorie├źn

Service

Rijnmond-Bouw sluit boeken door gebrek aan leerlingen

Rijnmond-Bouw sluit boeken door gebrek aan leerlingen
Nieuws

Rijnmond-Bouw sluit boeken door gebrek aan leerlingen

  • Redactie
  • 24-11-2022
  • Nieuws
Rijnmond-Bouw sluit boeken door gebrek aan leerlingen

Foto: archief


SCHIEDAM - Rijnmond-Bouw bv is dinsdag door de Rotterdamse rechtbank failliet verklaard. Rijnmond-Bouw Zuid bv is eenzelfde lot beschoren. 

De twee bedrijven aan het Nieuwsticht, tussen Buitenhavenweg en Nieuw-Mathenesserstraat en in Rotterdam-Zuid, waren formeel actief in de arbeidsbemiddeling en het uitzendwerk. Zij leidden jongeren, gehandicapten en werklozen op voor functies in de bouw. Een gebrek aan leerling-timmermannen en -stucadoors is de belangrijkste oorzaak van de financiële problemen, zo stelt directeur Frank Knotter in het AD.

Als curator is aangesteld mr Saskia Hattink. Het faillissement van Rijnmond-Bouw kreeg bij de rechtbank insolventienummer F.10/22/260, dat van de Rotterdamse bv F.10/22/259. De vestiging aan de Stadionweg in Rotterdam werd in 2019 geopend, toen zaken in Schiedam nog voor de wind gingen. In datzelfde jaar werd Rijnmond-Bouw ook een van de partners in De Maatwerkplaats, een project waarin analfabete en laagopgeleide statushouders werden opgeleid.

Knotter vroeg zelf het faillissement aan, na aanhoudende problemen om de salarissen uitbetaald te krijgen. Corona en bijbehorende steun die afbetaald moet worden nekten het bedrijf. Knotter ziet evenwel goede kansen voor een doorstart.

De twee bv’s hebben achttien werknemers en kenden tot deze week ongeveer dertig leerlingen. Onlangs nog werd bij Rijnmond-Bouw de film 'Werk veilig, praat over taal', gelanceerd, over hoe onduidelijkheden op de werkvloer, omdadt taal niet helemaal begrepen wordt, tot onveilige situaties kan leiden; enkele scenes van de voorlichtingsfilm waren bij het bedrijf opgenomen.