Categorieën

Service

Rittenregistratie bijhouden voor 2023 

Rittenregistratie bijhouden voor 2023 
Nieuws

Rittenregistratie bijhouden voor 2023 

  • Advertentie
  • 20-12-2022
  • Nieuws
Rittenregistratie bijhouden voor 2023 

SCHIEDAM - Rittenregistratie is een belangrijk onderdeel van het runnen van een bedrijf. Het biedt ondernemers namelijk de mogelijkheid om de afstanden die zij afleggen voor zakelijke doeleinden te documenteren en deze te declareren bij de belastingdienst. Zo kunnen zij aftrek van deze kosten vragen en zo geld besparen.

Er zijn verschillende manieren om rittenregistratie binnen een bedrijf te organiseren. Zo kunnen ondernemers bijvoorbeeld een rittenboek bijhouden waarin ze alle zakelijke ritten noteren. Dit kan handmatig gebeuren, maar er zijn ook speciale apps en softwareprogramma's beschikbaar die dit proces kunnen automatiseren.

Een andere optie is het gebruik van een zogenaamde kilometeradministratie. Bij deze methode worden alle zakelijke kilometers die worden afgelegd met de auto automatisch geregistreerd door middel van een speciale kilometerteller. Deze registreert niet alleen de afstand die wordt afgelegd, maar ook de datum en het tijdstip van de rit. Dit maakt het eenvoudiger om de ritten later te declareren bij de belastingdienst.

Er zijn ook diensten die ondernemers helpen bij het organiseren van hun rittenregistratie. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een abonnement nemen op een dienst die hun ritten automatisch registreert en deze vervolgens kunnen declareren. In dit overzicht vind je de beste rittenregistratie app’s

In 2023 is het bijhouden van CO2 uitstoot van zakelijk verkeer verplicht

Dit stond aanvankelijk voor 2023 gepland op de eerste dag van het jaar, maar is nu verplaatst naar juli. Aldus PWC.

Waarom het belangrijk is? CO2-uitstoot van zakelijk verkeer is een belangrijk onderwerp in het debat over klimaatverandering. Zakelijk verkeer, zoals vrachtwagens, bussen en vliegtuigen die worden ingezet voor bedrijfsdoeleinden, stoot veel CO2 uit in de atmosfeer. Dit bijdraagt aan de opwarming van de aarde en kan leiden tot negatieve gevolgen voor het milieu en de gezondheid.

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven hun CO2-uitstoot van zakelijk verkeer kunnen verminderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor duurzamere voertuigen, zoals elektrische auto's of vliegtuigen die op waterstof werken. Ook kunnen ze hun logistieke processen herzien om meer efficiënt gebruik te maken van hun vervoersmiddelen en zo minder afstand af te leggen.

Daarnaast kunnen bedrijven ook investeren in offsetprogramma's, waarbij ze bijdragen aan projecten die CO2 uit de atmosfeer halen. Dit kan bijvoorbeeld door bomen te planten of door projecten te ondersteunen die gericht zijn op hernieuwbare energie. Het is belangrijk dat bedrijven hun CO2-uitstoot van zakelijk verkeer serieus nemen en maatregelen nemen om deze te verminderen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook leiden tot kostenbesparingen en een positief imago voor het bedrijf.