Categorieën

Service

Roparun laat 'spoor van donaties na', van zes ton

Roparun laat 'spoor van donaties na', van zes ton
Sport

Roparun laat 'spoor van donaties na', van zes ton

  • Redactie
  • 24-05-2024
  • Sport
Roparun laat 'spoor van donaties na', van zes ton

Donatie voor het hospice in de Hoeksche Waard; foto: Roparun/Kimo Grashuis


SCHIEDAM -  De Roparun laat 'een spoor aan donaties na', van in totaal zo'n zeshonderdduizend euro. De hoogste cheque, 160.000 euro, was voor Hospice Hoeksche Waard. 

Op de route van de Roparun kwamen de deelnemende teams langs verschillende doelen die, verwachts en onverwachts, op financiële steun konden rekenen. Die doelen werden tijdens de doorkomsten in het zonnetje gezet. Van Enschede en Clastres tot Rotterdam, overal werd de Roparun met open armen ontvangen. Op beide startlocaties, Almelo, Deventer, Arnhem, Bertry (Frankrijk), Sprundel, Roosendaal en Oud-Beijerland in het bijzonder. Daar werden in totaal twaalf cheques uitgereikt, met bedragen variërend van 2.600,- tot ruim 160.000,- euro. Het gaat om organisaties die bijdragen aan de missie van Roparun: het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker maken.

Voorzitter van Stichting Roparun Michael Arbman is heel trots dat dit op deze manier plaats heeft kunnen vinden: “Het is geweldig dat we dit op de route samen met onze deelnemende teams hebben kunnen doen. Zij zetten zich het gehele jaar in om geld in te zamelen voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Dan is het fantastisch dat wij samen met hen zoveel doelen onderweg in het zonnetje kunnen zetten! De verbazing en de reacties op de uitgereikte cheques waren overweldigend.”

“Met ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 210 teams hebben we weer een geweldige editie neergezet”, blikt directeur Lesly Wolters terug. “De emotie, de uitputting, maar vooral het voldane gevoel bij de deelnemers en onze vrijwilligers is geweldig om te zien. Een prestatie van formaat!” Op Tweede Pinksterdag finishten alle teams weer op de Coolsingel in Rotterdam. Onder toeziend oog van veel publiek werden zij juichend binnengehaald.

Voor de teams in het pinksterweekend het avontuur aan gaan, zamelen zij het gehele jaar door geld in voor het goede doel. De acties variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het organiseren van een mini-Roparun tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld dat deze teams ophalen komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. In 2023 zorgde al deze inzet voor bijna vier miljoen euro. De tussenstand staat nu op ruim drie miljoen euro. Het definitieve eindbedrag wordt in juni bekendgemaakt.