Categorieën

Service

Ruwhel & De Bigi Blues Band in De Kroepoekfabriek

Ruwhel & De Bigi Blues Band in De Kroepoekfabriek
Uit

Ruwhel & De Bigi Blues Band in De Kroepoekfabriek

  • Advertorial
  • 16-09-2022
  • Uit
Ruwhel & De Bigi Blues Band in De Kroepoekfabriek

SCHIEDAM - Op vrijdag 23 september spelen Ruwhel en de Bigi Blues Band in De Kroepoekfabriek. Deze achtkoppige formatie zal een combinatie van hiphop, blues en jazz laten horen die volstaat van Caribische invloeden. Energiek, emotioneel en oprechte storytelling in een swingend jasje!

Ruwhel

Ruwhel Emers is een Rotterdamse rapper, songwriter en organisator. Ruwhel werd in 1993 geboren op Bonaire en vond in de combinatie van hiphop, blues, jazz en verschillende Caribische sounds een hele eigen basis om zijn verhaal te vertellen. De stijl die hij hiervoor ontwikkelde noemde hij, evenals zijn eind 2021 verschenen album, ‘Rotterdam Blues’

Zeker live weet hij zijn oprechte en persoonlijke verhaal echt tot leven te wekken. Ruwhel staat voor energieke, emotionele en oprechte storytelling in een swingend jasje. Samen met zijn eigen ‘Bigi Blues Band’ slaagt hij erin om zelfs de minder makkelijke verhalen over te brengen en met zijn muziek overal de voetjes van de vloer te krijgen.

Voor het Rotterdam Blues hoofdstuk, vertolkte Ruwhel in 2019 zijn levensverhaal in zijn eerste solo album en theatershow ‘Zondes van een kind’. Voor die tijd, stond hij vooral op menig festival (o.a. WOO HAH!, Mainstage Zomercarnaval, Get Loose en CrazySexyCool) met de hiphop / trap formatie Watwatis.

Support door Skoda & Nyarko (OTG)

Skoda is jonge artiest uit de omgeving van Rotterdam en tevens onderdeel van Stichting Levels. De jonge artiest stond enkele jaren geleden in al in De KF. Toen speelde hij in het voorprogramma van het uitverkochte concert van Snelle. De afgelopen jaren heeft hij grote stappen gezet en hij is klaar om het KF-publiek dat te laten zien!

Nyarko maakt onderdeel uit van het collectief OTG (Only The Greatest). Dit platform is voor- en door vrouwen gemaakt. Door haar Ghanese roots te verwerken in haar muziek creëert ze haar eigen stijl en brengt ze een andere sound in de Nederlandse hiphop scene.

Ruwhel & Bigi Blues Band
Vrijdag 23 september
Open: 20.30 | Aanvang: 21.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op I: www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2 A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →