Categorieën

Service

Scenic Eclipse komt dag te vroeg

Scenic Eclipse komt dag te vroeg
Nieuws

Scenic Eclipse komt dag te vroeg

  • Redactie
  • 08-08-2019
  • Nieuws

SCHIEDAM - De Scenic Eclipse is in het land.

Het luxe cruiseschip loopt bij zijn 'maiden call' in Rotterdam fors voor op schema; het schip werd morgen bij de cruiseterminal verwacht, maar meerde zojuist al af aan een kade aan de Waalhaven. Ook de Aida Perla is in de stad.

De Scenic Eclipse is bijzonder door zijn luxe en overdadige uitrusting: aan boord zijn onder meer een onderzeeër voor zes personen en twee helikopters. De Scenis Eclipse wordt 'een zessterrenjacht' genoemd, en ook 's werelds eerste Discovery Yacht.

Met zijn 168 meter lente is het niet groot. Het beidt plaats aan 228 passagiers, in 114 suites. De kleinste suite heeft een oppervlakte van 32 vierkante meter, de grootste van 247 meter. Wie mee wil varen op de Scenic Eclipse moet wel over diepe zakken beschikken, met naar verluidt het eenvoudigste arrangement op een cruise van tenminste zevenduizend euro.

De Scenic Eclipse moet nog worden gedoopt. Dat zal de Britse actrice Helen Mirren doen in New York op 10 september.

Het vertrek van het ontdekkingsjacht staat gepland op zondagmorgen om half zeven 's ochtends. Vanaf volgende week is de vaart voor de maiden voyage van de Scenic Eclipse naar IJsland en Canada.