Categorieën

Service

Schaatsbaan komt van pas voor een zondagse sneeuwpop

Schaatsbaan komt van pas voor een zondagse sneeuwpop
Uit

Schaatsbaan komt van pas voor een zondagse sneeuwpop

  • Redactie
  • 03-12-2023
  • Uit
Schaatsbaan komt van pas voor een zondagse sneeuwpop


SCHIEDAM - Geen schaatsbaan, dan maar sneeuwpoppen maken. Dat is de gedachte van de ondernemers van Eurobrouwers op het glasfabriekterrein. Zij nodigen op deze eerste echt winterse zondag van het jaar hun klandizie uit om te komen voor iets lekkers, en plezier in de sneeuw.

Ze hadden het graag anders, gezien, zo laat de brouwer weten via sociale media. Er was hard gewerkt aan de aanleg van een klein ijsbaantje, voor de kinderen. Tien bij vijftien, groter is die niet. Maar het mocht niet zo zijn, dat vandaag in ieder geval door de kleinsten de schaatsen ondergebonden konden worden.

“De gemeente Schiedam ziet de kinderschaatsbaan van 10m bij 15m als een risicovol ‘evenement’ en eist onder andere dat het hele terrein rondom het baantje wordt afgezet met hoge hekken en dat er een permanente ehbo-post komt”, zo laat Eurobrouwers weten. “Dit zijn extra kosten die wij niet kunnen dragen en die we ook niet realistisch vinden voor een baantje voor maximaal twintig kleine kinderen.”

Sowieso gaan plezier hebben en een gezellige zondagmiddag uit voor het hele gezin niet samen met hoge hekken en toegangscontrole, vinden de ondernemers. “Het moet laagdrempelig zijn en ouders moeten juist zicht kunnen hebben op hun kinderen als ze bij ons zijn.”

Er is geprobeerd zo ver te komen, aldus Eurobrouwers op sociale media. “We hebben de afgelopen weken veel overleg gehad en plannen ingediend, tekeningen. Er zitten al heel veel kosten en veel tijd in maar helaas komen we er gewoon niet uit. Wij zien het probleem niet zo goed.”

Toch, de hoop is nog niet helemaal opgegeven. Mocht iemand een manier weten om uit de impasse te komen, dan zou de bierbrouwer op het glasfabriekterrein daar graag van horen. 

Ondertussen het dus maar over een andere boeg gegooid. Bij schaatsbaan Rotterdam kon sneeuw worden opgehaald, dus een sneeuwpop, die moet er wel komen…

Om twee uur vanmiddag is Eurobrouwers aan de Buitenhavenweg open.