Categorieën

Service

Schiedam aanwezig in Roparun

Schiedam aanwezig in Roparun
Gezond

Schiedam aanwezig in Roparun

  • Redactie
  • 08-06-2019
  • Gezond
Schiedam aanwezig in Roparun

Finish op de Coolsingel in 2016


SCHIEDAM - Het duurt nog een paar uur eer het laatste van de 323 teams die deelnemen aan de Roparun, zal zijn gestart. Rond kwart over een vannacht is het zo ver.

Dan zijn alle teams onderweg in de 28ste editie van de ren waarmee de organisatoren en deelnemers geld wilen ophalen voor het ondersteunen van projecten in de palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Afgelopen jaar werd 5,1 miljoen euro bij elkaar gebracht.

Honderd teams starten in Hamburg, 221 in Parijs en twee in Almelo. Deze laatste teams leggen een halve Roparun af, een optie die dit jaar voor het eerst bestaat.

Onder de teams zijn er vijf die staan ingeschreven als 'Schiedams'. Het meest Schiedamse team is dat van A. de Jong, met buiten twee Vlaardingse lopers slechts Schiedamse deelnemers. Overbuurman aan de 's-Gravelandseweg Fource heeft maar drie Schiedamse deelnemers. Ook Mammoet, Team 268 en Team 320 zijn teams ingeschreven als  Schiedams, en ook de Franciscus Runners kunnen natuurlijk niet zonder Schiedamse inbreng.

Maar er doen nog veel meer Schiedammers mee aan het evenement, andere gelederen versterkend. Zo lopen, fietsen en verzorgen er Schiedammers mee in de teams van Eneco, Hunter Douglas, Unilever, Flora en Hooimeijer. Ook de teams Help een mens, Running Rotterdam Pilots, Sparta Supporter Running, Prodelta, The Spirit Lives On, Vrienden met Vrienden, de Schoolmakers, Antes en Allport kennen een of meer Schiedammers in de gelederen. Dat geldt zelfs voor het team Politiek Rotterdam, en natuurlijk ook voor de RET Runners, de Rotterdam Runners en het Ambulanceteam Rotterdam-Rijnmond.

Op Tweede Pinksterdag, ergens tussen twaalf en zeven uur 's avonds finishen zij allemaal op de Binnenrotter in de Maasstad. Als het goed is.