Categorie├źn

Service

Schiedam in teken van Week van het Zwemmen

Schiedam in teken van Week van het Zwemmen
Gezond

Schiedam in teken van Week van het Zwemmen

  • Advertentie
  • 08-11-2019
  • Gezond
Schiedam in teken van Week van het Zwemmen

SCHIEDAM - Van 11 tot en met 17 november wordt in Schiedam de Week van het Zwemmen georganiseerd. Tijdens deze week staat sporten in het water centraal en roept de gemeente haar inwoners op om in beweging te komen. Voor alle doelgroepen worden er extra activiteiten georganiseerd in de Zwembaden Groenoord en Zuid. Het doel is om de zwemveiligheid in Schiedam te verhogen en het bewegen in water onder de aandacht te brengen. De week wordt georganiseerd in samenwerking met Lekker Bezig Schiedam en Optisport Schiedam.

De week wordt op maandagavond afgetrapt met de verenigingsavond. Wethouder Fahid Minhas opent samen met de initiatiefneemster Petra Zwang de Week van het Zwemmen. Daarna presenteren de verenigingen zichzelf. Onder andere de Reddingsbrigade, Aqualis en ZVVS geven een clinic of demonstratie. Op de dinsdag staat er een Aqua’Sportavond op de planning, waar je mee kunt doen aan Aqua’Joggen, Aqua’Robics of Aqua’Float (een soort yoga op een surfplank).

Verder staan er in de week twee informatiebijeenkomsten gepland over zwemles en kun je in beide zwembaden meedoen aan een Aqua’Ouderenochtend. In het weekend zijn de kinderen aan bod in Groenoord, met op de zaterdag leuke activiteiten zoals snorkelen en zeemeerminzwemmen. Deze activiteiten zijn gratis, maar hiervoor moet wel worden ingeschreven. Op zondag wordt de week spetterend afgesloten met een familiefeest, waarbij de waterspeeltuin en het animatieteam aanwezig zijn in Zwembad Groenoord.

Azonij Schiedam B.V.

Vlasakker 54, Schiedam

Meer over Azonij Schiedam B.V. →