Categorieën

Service

Schiedam leeft mee met Oekraïne

Schiedam leeft mee met Oekraïne
Nieuws

Schiedam leeft mee met Oekraïne

  • Redactie/Flashphoto
  • 12-03-2022
  • Nieuws
Schiedam leeft mee met Oekraïne

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - Uit solidariteit met de Oekraïense bevolking vond aan het begin van de avond een manifestatie plaats op het Stadserf. Om kwart voor zes verzamelden inwoners en sympathisanten zich op de Grote Markt. Van daaruit werd in optocht naar het plein voor het stadhuis en de basiliek gelopen.

Tijdens de tocht werden de kerklokken geluid, de aanwezigen kregen een zonnebloemen uitgedeeld. De bloem is uitgegroeid van nationale bloem van Oekraïne tot internationaal symbool van solidariteit met het land.

Burgemeester Cor Lamers sprak namens de gemeente Schiedam. Rita van der Eijk van Meredia voerde het woord en dichter Yvette Neuschwanger droeg een gedicht voor. Ook werd tijdens de bijeenkomst twee minuten stilte gehouden en werd het Oekraïense volkslied ten gehore gebracht.

Schiedam sluit zich met de manifestatie aan bij de Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne. Die dag komt voort uit de oproep van de voorzitter van Eurocities om als gemeenten stil te staan en een oproep te doen voor vrede in Oekraïne. In heel veel Europese en dus ook Nederlandse steden vindt een programma plaats.