Categorieën

Service

Schiedam maakt zich op voor Reve

Schiedam maakt zich op voor Reve
Uit

Schiedam maakt zich op voor Reve

  • Redactie
  • 22-10-2018
  • Uit
Schiedam maakt zich op voor Reve

De Korenbeurs is de hoofdlocatie van de Reve Revue; foto's: Roger Pluijm

SCHIEDAM - Schiedam maakt zich mooi voor Reve. De man die zichzelf een 'romantisch-decadent prozaschrijver en dichter' noemde staat vanaf zaterdag centraal in de Reve Revue.

Dat wordt een literair festival rond de man die in de jaren zeventig en tachtig te zien was bij de Albert Heijn in de Groenelaan en de Singelkerk in de stad, omdat hij woonde en verbleef bij zijn vriend en Schiedammer Joop Schafthuizen. Het programma van het festival loopt een week lang.

De Reve Revue start met een talkshow in De Korenbeurs, gepresenteerd door Ernest van der Kwast. Hij zal met gasten vooruitblikken op het programma. Zo gaat Van der Kwast in gesprek met fotograaf Klaas Koppe die Reve vaak heeft gefotografeerd, met schrijver Arie Storm en bedenker Lilou Dekker van Circus Reve en met Teigetje en Woelrat. De tentoonstelling met allerlei Reviana uit privécollecties, van het Revemuseum van de OBA en foto’s en kunstwerken wordt die avond geopend. Ook zal het boek 'De Schiedamse Jaren – Herinneringen aan Gerard Reve' worden gepresenteerd.

Op zondag zijn de verfilmingen van 'Lieve Jongens' en 'De Avonden' te zien in Wenneker Cinema. Thom Hoffman, die Frits van Egters speelt in de film, houdt een inleiding. In De Korenbeurs staat Muziek met Gijs van Rij geheel in het teken van Reve. Later in de week staan Circus Reve, van Lilou Dekkers, een Revewandeling en een huiskamerconcert met Jan Rot in het huis van Schafthuizen en Reve in de Nassaulaan op het programma.