Categorieën

Service

Schiedammer aangehouden na dollemansrit

Schiedammer aangehouden na dollemansrit
Nieuws

Schiedammer aangehouden na dollemansrit

  • Redactie
  • 29-05-2023
  • Nieuws
Schiedammer aangehouden na dollemansrit

SCHIEDAM - Zondagmiddag stuurde de meldkamer agenten naar Berkel en Rodenrijs waar een grijze auto meerdere aanrijdingen had veroorzaakt en was doorgereden. Dit was het begin van de chaos die een 48-jarige man uit Schiedam heeft aangericht. Niet alleen auto’s zijn beschadigd, ook mensen raakten gewond en een slagboom werd vernield, zo meldt de politie.

"Rond vier uur gistermiddag begon de zoektocht naar een grijze auto die in Berkel en Rodenrijs meerdere auto’s had geramd. Getuigen zagen hem op de kruising G.K. Van Hogendorpweg en Schieplein, op de Teldersweg en Gordelpad en even later op het parkeerterrein van het SFG ziekenhuis, waar hij tegen een bouwconstructie reed en de slagboom vernielde. Er lagen meerdere brokstukken van de auto op de weg. Getuigen hielpen ons met de vervolgroute van de levensgevaarlijke wegpiraat. In deze roekeloze rit raakten er drie mensen lichtgewond."

Op de A20 kon de politie samen met de Marechaussee de auto met de man stilzetten. Inmiddels reed de auto op twee velgen. Het aanhouden van de man onder invloed was voor de politie geen gemakkelijke taak. "Hij werkte totaal niet mee, schreeuwde en schopte naar agenten en Marechaussee." Zodoende zetten de ordehandhavers een stroomstootwapen in. "Maar ook dat deed weinig." De Schiedammer bleef zich verzetten en bleef om zich heen trappen. "Uiteindelijk is er nog een keer getaserd en konden we de Schiedammer in de boeien slaan", aldus de politie.

Die dankt de vele getuigen die de positie en het gedrag van de Schiedammer aan de politie meldden. Ook worden mensen opgeroepen die schade hebben ondervonden van het optreden van de man en die zich nog niet hebben gemeld.

Vandaag wordt de man voorgeleid aan de Hulp-Ovj, 'omdat dat gisteren in verband met zijn toestand niet mogelijk was'. "Onder invloed van wat de man was en of er nog meer aan de hand was, wordt uiteraard onderzocht." Er worden de Schiedammer meerdere feiten aangerekend. Onder andere poging tot doodslag, verlaten van de plaats ongeval en gevaarlijk rijgedrag.