Categorieën

Service

Schiedammer hoort OM jaar cel en behandeling eisen

Schiedammer hoort OM jaar cel en behandeling eisen
Nieuws

Schiedammer hoort OM jaar cel en behandeling eisen

  • Redactie
  • 27-07-2023
  • Nieuws
Schiedammer hoort OM jaar cel en behandeling eisen

SCHIEDAM - Tegen een 28-jarige Schiedammer is vandaag in de Rotterdamse rechtbank twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk geëist. Verder wil het Openbaar Ministerie dat de man zich laat behandelen en dat hem een straatverbod wordt opgelegd.

Hij wordt ervan verdacht op 16 april in Vlaardingen een woning te hebben belaagd door middel van een explosief. Eerder al, op 7 oktober, vorig jaar, heeft hij volgens het OM gemunt op de dezelfde woning, in de Prins Hendrikstraat in de Vettenoordsepolder. Hij gooide toen een ruit in. Op 29 december werd bij hetzelfde huis ook al een explosief bij de voordeur gelegd, maar daarvoor houdt het OM de Schiedammer niet verantwoordelijk. Het OM wil met het straatverbod bewerkstellig dat de man niet meer in de buurt van de bewuste woning komt.

Na zijn laatste actie in april werd de Schiedammer door de politie gearresteerd, nadat buurtbewoners het kenteken van een wegrijdende auto hadden genoteerd. Hij werd  op de Hargalaan na een achtervolging tot staan gebracht en zit sindsdien vast. Zie ook dit artikel.

De advocaat van de man wil een lagere straf. Hij gooide de ruit in en plaatste de explosieven in opdracht van iemand bij wie hij een schuld had vanwege een verslaving aan kalmeringsmiddelen en stelde te hebben begrepen dat zijn acties bedoeld waren als intimidatie. Zijn verblijf in het huis van bewaring heeft hem naar eigen zeggen van zijn verslaving af geholpen.

Uitspraak over twee weken.