Categorieën

Service

Schiedammer vast na schietincident

Schiedammer vast na schietincident
Nieuws

Schiedammer vast na schietincident

  • Redactie
  • 09-05-2022
  • Nieuws
Schiedammer vast na schietincident

Foto's: JB Media


ROTTERDAM - Een 28-jarige Schiedammer is samen met drie anderen opgepakt op verdenking van het beschieten van een man in Rotterdam.

Dat gebeurde gisteravond, kort voor middernacht. Slachtoffer was een 33-jarige man uit Delft. Hij werd beschoten op de Geuzenlaan, een zijstraat van de Aelbrechtskade in Rotterdam-West. De Delftenaar raakte daarbij gewond.

Dankzij getuigen die een kenteken noemden werd kort daarna in Rotterdam-Zuid een auto gezien waarin de verdachten mogelijk zaten, zo meldt de politie. "Met een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten zijn de vier inzittenden aangehouden." Behalve de Schiedammer gaat het om twee 21-jarige mannen uit Zoetermeer en een jongeman van achttien uit Pernis.

Het slachtoffer was net in zijn auto gestapt toen hij werd belaagd door enkele mannen en werd beschoten. Hij werd geraakt, maar bleef wel aanspreekbaar. Een ooggetuige bracht hem in zijn eigen auto naar het ziekenhuis, zo laat de politie weten. Het onderzoek dat ondertussen door de politie werd begonnen, leidde tot de auto met de vier mannen.

Zij zitten nog vast. Rechercheurs komen graag in contact met mogelijke getuigen of mensen met camerabeelden.