Categorieën

Service

Twee Schiedammers vast voor gewapende overval

Twee Schiedammers vast voor gewapende overval
Nieuws

Twee Schiedammers vast voor gewapende overval

  • Redactie
  • 15-11-2023
  • Nieuws
Twee Schiedammers vast voor gewapende overval


ROOSENDAAL - Twee Schiedammers zijn vanmiddag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval in Roosendaal. Het gaat om een man van 27 jaar en een jongen van veertien jaar. Bij hun arrestatie loste de politie waarschuwingsschoten.

De twee werden opgepakt samen met een 28-jarige Rotterdammer. Dat gebeurde in Etten-Leur.

Vier mannen pleegden vanmiddag een gewapende overval op een winkel in de Brabantse stad. De melding daarvan kwam rond vier uur bij de politie binnen. Bij de overval raakte niemand gewond.

De overvallers vluchtten daarna in een auto over de A58. Diverse politie-eenheden en de politiehelikopter zetten de achtervolging in. Uiteindelijk werd de auto in Etten-Leur aan de kant gezet. De politie loste bij de arrestatie enkele waarschuwingsschoten in de lucht, waarna de aanhoudingen volgden. In de auto werd een vuurwapen in beslag genomen. De politie vermoedt dat deze bij de overval is gebruikt. Ook de auto is voor verder onderzoek in beslag genomen en door een bergingsbedrijf opgehaald. Het drietal arrestanten is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. 

De vierde man wist te ontkomen. Daarop werd een Burgernetbericht met een signalement van de man verspreid. De politie zegt een vermoeden te hebben wie de vierde verdachte is.