Categorie├źn

Service

Schiedammer vrij in onderzoek naar drugshandel/witwassen

Schiedammer vrij in onderzoek naar drugshandel/witwassen
Nieuws

Schiedammer vrij in onderzoek naar drugshandel/witwassen

  • Redactie
  • 14-10-2022
  • Nieuws
Schiedammer vrij in onderzoek naar drugshandel/witwassen

Tijdens de politieactie van afgelopen dinsdag; foto: politie


ROTTERDAM - Een 56-jarige Schiedammer is vandaag vrijgekomen na door justitie te zijn verhoord in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezighoudt met grootschalig witwassen en handel in verdovende middelen. De rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank heeft hiertoe vandaag beslist. 

Vijf andere verdachten blijven tenminste veertien dagen vastzitten. Het gaat behalve om een 34-jarige man uit Bergschenhoek, een 36-jarige man uit Oostvoorne, een 41-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 53-jarige man uit Polen en een 44 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een 37-jarige man uit Rotterdam kwam samen met de Schiedammers vandaag vrij. De twee blijven wel verdachten in het onderzoek, aldus het Openbaar Ministerie.

De zeven mannen werden dinsdag aangehouden bij een grootschalige actie waarbij honderden rechercheurs waren betrokken. De recherche doorzocht toen 22 woningen en bedrijfspanden. Bij een bedrijfspand in Nieuwerkerk aan den IJssel en op een adres in Montfoort werd de bewakingseenheid ingezet om ervoor te zorgen dat rechercheurs die in het pand aanwezig waren veilig hun werk konden doen. Ook in het buitenland zijn agenten van de politie actief geweest met het zoeken naar meer informatie over de verdachten en bewijs van hun mogelijk criminele activiteiten. 

Het onderzoek is nog in volle gang en zal nog enige tijd in beslag nemen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus het OM. De afgelopen dagen heeft de politie nog beslag gelegd op auto’s, schilderijen en andere luxe goederen waaronder een horloge met een waarde van ruim twee miljoen euro. De verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het OM is daarom terughoudend met het verstrekken van informatie. Zeker is wel dat het onderzoek al twee jaar loopt en onder leiding staat van het OM in Rotterdam. Het onderzoeksteam denkt dat afgelopen jaren een geldbedrag van meer dan honderd miljoen euro is witgewassen door de verdachten.