Categorieën

Service

Schiedammers krijgen gemiddeld 3,7 kerstkaart in de bus

Schiedammers krijgen gemiddeld 3,7 kerstkaart in de bus
Nieuws

Schiedammers krijgen gemiddeld 3,7 kerstkaart in de bus

  • Redactie
  • 11-12-2019
  • Nieuws
Schiedammers krijgen gemiddeld 3,7 kerstkaart in de bus

Foto: Greetz


SCHIEDAM  - Inwoners van Schiedam kunnen de komende tijd gemiddeld 3,7 kerstkaarten in hun brievenbus verwachten. Daarmee worden Schiedammers kariger bedeeld dat de Nederlander gemiddeld, die 4,4 kerstkaart per persoon ontvangt. 

Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, verkoper van online wenskaarten.

In de regio is Westvoorne de meest 'kerstkaartende' gemeente, met gemiddeld 9,3 groet per inwoner. De gemeente is zelfs landelijk het koploper in het ontvangen van kerstgroeten. Ook in de Hoeksche Waard (7,3 kaart per inwoner) en Albrandswaard (5,8 kaart) wordt veel gedaan aan kerst- en nieuwjaarswensen.
 
Schiedam is op de ranglijst van Zuid-Holland terug te vinden op de veertigste plek van de 52 gemeenten. Buurgemeenten Rotterdam en Vlaardingen ontvangen iets minder kaartjes. Met respectievelijk gemiddeld 3,0 en 3,4 kerstkaarten per inwoner, staan deze gemeenten op de 46e en 42e plek tussen de gemeentes van de provincie.

Opvallend is volgens Greetz dat 'we' vaker op tijd zijn met het versturen van onze kerstkaarten. "Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45 procent", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december."


---