Categorieën

Service

Schiedamse abonnees AD krijgen geen krant

Schiedamse abonnees AD krijgen geen krant
Nieuws

Schiedamse abonnees AD krijgen geen krant

  • Redactie
  • 01-08-2015
  • Nieuws
Schiedamse abonnees AD krijgen geen krant
SCHIEDAM - Veel Schiedammers zoeken vanmorgen tevergeefs op de deurmat naar hun AD.

Door een staking in de drukkerijen van de Persgroep in Den Haag en Apeldoorn ontvangen abonnees van het AD in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amersfoort vandaag niet of pas veel later hun krant.

De drukkers legden gisteravond om elf uur het werk neer. Om half twee vannacht begonnen de drukkers in Apeldoorn weer met hun werk. In Den Haag is de hele nacht gestaakt.

Volgens vakbond FNV zijn door de staking driehonderdduizend kranten niet of later gedrukt. Het AD heeft normaliter een betaalde oplage van 377 duizend exemplaren. Ook krant van het Wegenerconcern die voor in het oosten van het landen verschijnen, zijn gedupeerd door de staking.

Aanleiding daarvoor is 'het slepende cao-conflict in de grafische industrie', aldus de vakbond. In de grafische sector is al sinds 1 augustus 2013 geen cao meer. De FNV wil voor de 21 duizend medewerkers in de grafische sector een loonsverhoging van 2,5 procent en een eenmalige uitkering van driehonderd euro.

Directeur Journalistiek Erik van Gruijthuijsen van de Persgroep noemt de staking 'treurig en onverantwoordelijk'. Volgens hem heeft de Persgroep samen met de andere krantenuitgeverijen juist voorstellen gedaan die al door de FNV als redelijk waren bestempeld. Het Algemeen Dagblad is vandaag wel gratis te lezen via http://krant.ad.nl.